Tak jsme se dočkali! Už ve středu 24. listopadu kolem poledne budou moci první řidiči vyrazit na kompletně zkolaudovaný severní obchvat města Prostějova. Zprovozněn tak bude už i most přes Kosteleckou ulici. Investici Olomouckého kraje za více jak 350 milionů korun se podařilo dokončit s pětiměsíčním předstihem.

 

 Se stavbou nanejvýš potřebného severního obchvatu, který by měl alespoň částečně ulevit přetížené Olomoucké ulici, se po letech odkladů začalo v srpnu 2019. Podle původních plánů měl být dokončen až na jaře příštího roku. Nicméně už začátkem letošního září byla zprovozněna jeho větší část včetně rondelu ve směru do Kostelce na Hané. Pokračující práce se již zaměřily pouze na most přes Kosteleckou ulici. Lidé projíždějící po obchvatu od Držovic tak mohli zamířit pouze ve směru na Smržice, na most se nedalo najet ani z rondelu ve směru od Kostelce na Hané. To se již brzy změní.

„V průběhu tohoto týdne probíhá kompletní kolaudace. Už ve středu 24. listopadu kolem poledne by měl být severní obchvat zprovozněn pro řidiče,“ potvrdil Večerníku Jiří Rozehnal (ANO 2011), náměstek primátora statutárního města Prostějov.

O výstavbě severního obchvatu se mluví na veřejnosti již více jak deset let. K realizaci došlo až 13. srpna 2019, stavba přišla na 355 milionů korun.