Epidemická situace se mění každým dnem a dle prognóz tomu tak bude i v následujících týdnech. To vše výrazným způsobem zasahuje i do chodu Městského divadla v Prostějově.

Bude se koncert či divadlo konat aneb ne? To není často jisté do poslední chvíle. Navíc hromadné akce začínají mít opět punc možného zdroje nákazy. „Proto jsme se po pečlivé úvaze a zvážení všech okolností rozhodli do Vánoc náš program maximálně omezit,“ uvedla ředitelka Městského divadla v Prostějově Jana Maršálková.

Divadlo tak ruší všechna představení pro školy, koncert la Búsqueda naplánovaný na pondělí 29. listopadu, představení Carmen Y Carmen, které mělo proběhnout ve čtvrtek 2. prosince a také představení určené dětem Vyšla hvězda nad Betlémem, jenž bylo připraveno na neděli 5. prosince.  „Aktuálně jednáme o náhradních termínech nebo titulech, o dalších změnách budeme informovat

přes webové stránky, hromadnými emaily a na plakátech divadla. Všem návštěvníkům jsme k dispozici na emailu nebo telefonu,“ dodala Jana Maršálková.

Vstupné divadlo bude vracet v případě zcela zrušeného představení, při nabídce náhradního termínu vrací vstupné v případě, že divákovi termín nevyhovuje.