Městu Prostějov byla poskytnuta dotace od Olomouckého kraje na výstavbu návštěvnického zázemí Kolářových sadů a okolí hvězdárny ve výši 405 500 korun. Přijetí této dotace bylo zastupitelstvem schváleno už před letními prázdninami. Problém se vyskytl v tom, že podmínkou dotace bylo její použití do konce listopadu tohoto roku. A to není možné splnit.

„Podle uzavřené smlouvy o poskytnutí dotace jsme byli povinni použít poskytnutou dotaci nejpozději do 30. listopadu a poté do 31. prosince předložit poskytovateli vyúčtování poskytnuté dotace. Vzhledem k problémům spojeným s výběrem zhotovitele bylo až po opakovaném vyhlášení výběrového řízení rozhodnuto o výběru zhotovitele stavby dne 31. srpna tohoto roku. Teprve až 13. září 2021 byla uzavřena smlouva o dílo se zhotovitelem a s termínem ukončení stavebních prací do 15. prosince. Statutární město Prostějov na základě těchto skutečností požádalo poskytovatele dotace Olomoucký kraj o změnu termínu použití dotace nově do 31. prosince a změnu termínu předložení vyúčtování poskytnuté dotace do 31. ledna 2022,“ informoval o důvodech změn Jiří Rozehnal, náměstek primátora Prostějova pro stavební investice.

Předloženou žádost minulé úterý schválili všichni prostějovští zastupitelé. Představitelé Olomouckého kraje o žádosti Prostějova rozhodnou 13. prosince, kdy je v plánu jednání Zastupitelstva Olomouckého kraje.

 

Podrobné zpravodajství z jednání prostějovského zastupitelstva najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 29. listopadu