Prostějov, to je značka pro skvělé hokejové fanoušky. Tak tomu dlouho bylo. Jenže zdá se, že minulý čas je bohužel namístě. Fanoušci totiž nadále fandí skvěle, hlasitě povzbuzují, chystají si chorea. Ale ochozy jsou prázdné. Prázdnější, než by měly být.

Hokej v Prostějově jako by naplno zasáhla nemoc v podobě ztráty zájmu o sport. Nejde přitom jen o to, že je nyní už povinné se nechat naočkovat, pokud chci podpořit hokejisty naživo. Problém zde byl už začátkem sezóny. A vlastně i v ročnících předtím. Pokles byl znatelný, dříve chodilo nějakých dvanáct až třináct set lidí. Ale pravidelně. Na atraktivní týmy přes dva tisíce. A derby? To ani nemluvě.

Jenže se zdá, že ty časy jsou pryč.

Začátek sezóny nebyl ohledně návštěvnosti dobrý. Není nikdy. Letos se ale posunula čísla níže než obvykle. Necelých 700 diváků na Šumperk, a ještě méně na Jihlavu je ale opravdu facka.

Je přitom hodně těžké říct, čím to je. Soupeři to byli atraktivní. Prostějov nehraje špatný hokej a tým má kvalitní. Navíc nikdo neví, kdy zase sport pro fanoušky zavřou, že…?

Jedno vysvětlení tu však přeci jen je, nijak veselé ovšem, lidi prostě přestal profi sport na druhé nejvyšší úrovni zajímat. Jednoduše se ho přejedli.