Ve velkorysém prostoru Národního sportovního centra, přesto v přátelské a téměř rodinné atmosféře proběhlo uplynulou středu 15. prosince tradiční ocenění výkonů nejúspěšnějších mládežnických tenistů klubu TK Agrofert Prostějov. Večer mistrů a medailistů oslavil své kulaté výročí, protože šlo o dvacáté setkání nadějných prostějovských sportovců.

„Uběhlo to jako voda. Z některých dříve oceněných mladších a starších žáků či dorostenců se stali předávající, kteří nám současně dělají radost mezi dospělými. Jedna věc se však nezměnila. To, že jsme mistři a můžeme si to na konci roku ještě jednou připomenout a oslavit,“ pochválil mladé tenisty Miroslav Černošek, šéf marketingové společnosti TK PLUS, která dlouhodobě stojí za prostějovským tenisem. „Poděkování patří také trenérům. I rodičům a dědečkům a babičkám, kteří začínající sportovce podporují, bez jejich přispění bychom na takové úspěchy nedosáhli. A musím také ocenit vedení prostějovské radnice, Olomouckého kraje a naše partnery. Získat peníze na provoz klubu není v současné době snadné, nám se to díky pomoci institucí a sponzorů, daří,“ dodal v úvodní zdravici Černošek.

Na pódium si pro ocenění postupně přišli minitenisté, babytenisté, mladší a starší žáci a dorostenci. Na domácích šampionátech družstev celkově získali čtyři tituly a přidali jeden bronz. Ceny, které všem budou připomínat úspěšnou sezónu, předávali náměstek hejtmana Olomouckého kraje Michal Zácha, primátor statutárního města Prostějova František Jura a jeho náměstci Jiří Pospíšil, Jiří Rozehnal i Jan Krchňavý společně s tenisty Jiřím Veselým, Jiřím Lehečkou, Zdeňkem Kolářem a Vítem Kopřivou či kapitánem daviscupového týmu Jaroslavem Navrátilem.

„Moc dobře si uvědomujeme, jak skvěle reprezentujete naše město. Jste výborní, z každého úspěchu se radujeme a budeme vaše úsilí podporovat i nadále, protože si to zasloužíte,“ prohlásil primátor Jura.

„Jsem hrdý Přerovák, ale musím sportovně přiznat, že tenisově bychom Prostějovu mohli závidět. Osobně vám ale všechny medaile přeji, vím, že je za nimi hodně práce všech lidí v klubu a že především na republikových a mezinárodních akcích reprezentujete celý náš region. A děláte to skvěle,“ přidal své blahopřání náměstek hejtmana Zácha.

Přímo v Prostějově tentokrát chyběl prezident českého i evropského tenisu Ivo Kaderka, který je po nemoci. K mladým tenistům promluvil alespoň prostřednictvím natočeného vzkazu. „Máte za sebou parádní sezónu, udělali jste kus práce a byli zaslouženě odměněni. Přeji vám, aby příští rok byl podobně úspěšný. Věřím, že se na jeho konci v Prostějově uvidíme,“ řekl Kaderka.

Poděkování se dostalo také jednotlivcům, kteří během sezóny dosáhli na velké individuální úspěchy, a také trenérům prostějovského klubu.

V závěru setkání byl do Síně slávy prostějovského tenisu uveden primátor města František Jura. „Pan primátor dělá maximum nejen pro tenis, ale i celý prostějovský sport. Podpora města je skvělá, proto si uvedení do Síně slovy rozhodně zaslouží. Je to skvělý člověk,“ pronesl na adresu prvního muže Prostějova Miroslav Černošek. Radost neskrýval sám primátor. „Něco takového jsem vůbec nečekal. Jsem sice skvělý tenista, ale na vítězství už tři roky čekám,“ smál se Jura, pak přiznal, že si uvedení do Síně slávy velice považuje. „Dostal jsem se do vybrané společnosti skvělých bývalých hráčů a klubových ikon. Jsem na to opravdu hrdý,“ uvedl prostějovský primátor.

O hudební doprovod se v průběhu večera postaral Soukup Band, který zahrál několik známých hitů, v závěru také vánoční koledy. „Byli úžasní. Praví miláčci publika,“ ocenil vystoupení Soukup Bandu Petr Salava, který byl moderátorem mistrovského večera.

 

VEČER MISTRŮ A MEDAILISTŮ 2021 - OCENĚNÍ

Minitenis

Filip Rožek, Tomáš Frelich, Claudia Crhová, Tomáš Drápela, Vanessa Balej, Alan Teo Skoták, Valérie Adamcová, Julie Stejskalová, Matěj Němec, Laura Tomečková.

Baby tenis

David Motal, David Mikeš, Jakub Šuda, Šimon Krkoška, Veronika Adamcová, Julie Jersaková, Tomáš Jirák, Robin Dostál, Kateřina Khýr, Dominik Matyáš Blaščík, Matěj Veselý, Monika Bačíková, Tomáš Ježek.

Mladší žactvo

Dominik Dujka, Tomáš Wirgler, Leon Sloboda, Michal Rakouš, Jakub Fedor, Dominik Vágner, Pavel Oliver Dufek, Tomáš Havel, Matias Šnorich, Václav Barina, Kali Šupová, Lucie Slaměníková, Christina Dostálová, Lucie Ploskuňáková, Gloria Levinsky, Terezie Hrdličková, Natálie Havelková, Nathalie Charlize Miškovský, Kristýna Ježek.

Starší žactvo

Jan Kumstát, Maxim Mrva, Sebastian Chodura, Josef Sedlář, Jan Raštica, Josef Horáček, Jan Sýkora, Filip Košárko, Josef Lebiš, Sebastian Blaška, Tobiáš Čank, Josef Svoboda, Jaroslav Zavřel, Marek Čech, Marie Slaměníková, Renáta Jamrichová, Barbora Veselá, Agátha Chytilová, Julie Paštiková.

Dorost

Viacheslav Bielinskyi, Jakub Menšík, Adam Jurajda, Daniel Siniakov, Hynek Bartoň, Štěpán Mrůzek, Ondřej Válek, Patrik Homola, Jan Hrazdil, Adam Křesina, Linda Fruhvirtová, Sára Bejlek, Brenda Fruhvirtová, Linda Klimovičová, Kristýna Tomajková, Julie Štruplová, Lucie Urbanová, Magdaléna Smékalová, Kateřina Mandelíková, Denisa Hrdinková, Gabriela Hrubanová.

Trenéři

Jaroslav Navrátil, Jiří Novák, Michal Navrátil, Tomáš Josefus, Antonín Pánek, Jan Perůtka, Tomáš Kajlík, Jaroslav Soukup, Pavel Krček, Ondřej Soukup, Adam Nápravník, Lucie Hromková, Lucie Šolcová, Ivo Šilhánek, Petr Sedláček, Jan Muller, René Kloc, Petr Cetkovský, Branislav Bundzik, Radek Štěpánek, Jan Pospíšil, Jaroslav Pospíšil.

 

TOP OCENĚNÍ

Sára Bejlek (2006)

Mistryně Evropy družstev U16 a vítězka juniorského mistrovství světa družstev U16 z turecké Antalye. Tam vyhrála všechny své dvouhry a zásadně týmu pomohla k titulu mistrů světa. Vítězka turnaje ITF žen s dotací 60 tisíc dolarů v Olomouci.

 

Marie Slaměníková (2007)

Finalistka turnaje dvouhry Tennis Europe U16 ve Slovinsku a vítězka čtyřhry. Vítězka čtyřhry z ME U14 v Mostě. Držitelka 4. místa na mistrovství Evropy družstev U14 v San Remu a 3. místa na mistrovství světa družstev U14 v Prostějově.

 

Daniel Siniakov (2003)

Letošní vítěz legendární Pardubické juniorky. Společně s Adamem Jurajdou vyhrál čtyřhru na mistrovství Evropy do 18 let ve švýcarském Klosters, které je počítáno jako turnaj ITF kategorie B1.

 

Hynek Bartoň (2004)

Finalista dvouhry a vítěz čtyřhry na turnaji ITF U18 v turecké Antalyi. Vítěz dvouhry a čtyřhry na turnaji ITF U18 v Praze a vítěz čtyřhry na Pardubické juniorce. Šestý hráč dorosteneckého žebříčku.

 

Jakub Menšík (2005)

Finalista dvouhry na turnaji ITF U18 v italském Miláně, vítěz čtyřhry na turnaji ITF U18 v Plzni. Osmifinalista Grand Slamu na US Open U18 v New Yorku, vítěz dvouhry na turnaji ITF U18 v jihoafrickém Kapském Městě a finalista dvouhry na Pardubické juniorce.

 

Maxim Mrva (2007)

Vítěz dvouhry a finalista čtyřhry na turnaji Tennis Europe U14 v Istanbulu. Vítěz dvouhry na turnaji Tennis Europe U14 Super kategorie v Rusku. Vítěz dvouhry na neoficiálním MS do 14 let ve Francii. Semifinalista dvouhry a vítěz čtyřhry na ME do 14 let v Mostě.

 

Jan Kumstát (2007)

Finalista dvouhry a vítěz čtyřhry na mistrovství Evropy do 14 let v Mostě. Stříbrný z mistrovství Evropy družstev do 14 let ve Valencii a bronzový z mistrovství světa družstev do 14 let v Prostějově.

 

Filip Košárko (2008)

Na celostátním žebříčku starších žáků mu patří 7. příčka a také 1. místo v jeho ročníku. Vítěz dvouhry z turnaje Tennis Europe U14 hraného v Rakovníku. Vítěz dvouhry turnaje stejné kategorie z Jablonce a vítěz dvouhry a čtyřhry z Liberce.