Tohle prostě nejde pochopit, natož nějak omlouvat! Přes tři promile alkoholu měl v sobě padesátiletý muž, který minulé úterý večer usednul za volant a snažil se projet Bulharskou ulicí. Nebylo vůbec divu, že silnice se mu v silném opilství zdála příliš úzká. Nejprve naboural do zaparkovaného auta, přičemž náraz položil jeho vozidlo na bok.

Havárie si vyžádala příjezd všech složek Integrovaného záchranného systému. V úterý krátce před 22. hodinou jel téměř padesátiletý muž s vozidlem značky Opel v Prostějově po ulici Bulharská. „U jednoho z domů nezvládl řízení, vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do zaparkovaného vozidla Dacia. Následkem toho se jeho vozidlo převrátilo a zůstalo stát na boku. Hlídka u řidiče provedla dechové zkoušky, kterými se potvrdilo, že řídil pod vlivem alkoholu. První dechová zkouška vyšla s pozitivní hodnotou 3,12 promile, opakovaná pak vykázala hodnotu 2,81 promile alkoholu v dechu.

Požití alkoholu muž nepopíral a přiznal tři dvanáctky piva a čtyři panáky tvrdého alkoholu,“ popsala událost Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.Na místě havárie měli práci i hasiči. „Vyjížděli jsme chvíli po dvaadvacáté hodině. Po příjezdu jsme zajistili místo nehody proti vzniku požáru, rovněž jsme zabezpečili vozidlo proti převrácení. Po vyšetření příčin a okolností nehody Policií ČR jsme vozidlo vrátili na kola a odstavili jej mimo vozovku. Poté se jednotka vrátila na základnu,“ popsala práci Lucie Balážová, tisková mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje. Padesátiletého hazardéra nyní čekají patálie se zákonem a dlouhý čas si nezařídí. „Na místě přišel o řidičský průkaz. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na osmdesát tisíc korun a nehoda se obešla naštěstí bez zranění. Dál ji šetří policisté z dopravního inspektorátu a byly také zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala mluvčí krajské policie. Řidiči tedy hrozí i nepodmíněný trest ve vězení.