Tak Prostějov má nový rozpočet. Kritizovaný, ale schválený. Ovšem s hlubokou „dírou“ v městské kase, kterou bude potřeba zalepit. Připadá mi, že je v poslední době „moderní“ žít na dluh. Ve státě, městech i malých obcích. Rozpočet města Prostějova je plánován s deficitem 154 milionů korun, ovšem schodek bude daleko vyšší kvůli možným nečekaným opravám nebo provozním výdajům.

Z toho, co město v minulosti ušetřilo, se tak musí vytáhnout přes 180 „mega“, aby se deficit zaplatil. V tomto má ale Prostějov velkou výhodu, protože našetřeno skutečně má. Na rozdíl od státu, který deficit plánuje každý rok a současný dluh přes jeden bilion korun nemá čím splatit. A to je fakt velký a podstatný rozdíl.

V Prostějově tak zatím nemusíme mít strach, že „město zkrachuje“. Ale jak dlouho budeme těchto obav ušetřeni? Jak mi kdysi řekl bývalý primátor Miroslav Pišťák, úspory nikdy nejsou bezedné a je třeba je doplňovat a neutrácet bez rozmyslu. Tak snad se toho i současná politická garnitura na radnici bude držet a nepřijdeme na buben.