Reparát s pražskou Slavií skládali prostějovští Jestřábi v pondělí na svém ledě. V předešlém zápase sezóny totiž Prostějov prohrál 1:4 a nepředvedl ideální výkon. Úvod duelu ale nebyl znovu povedený. A už v 15. minutě Pražané vyhnali Bláhu z branky. Jestřábům se ale podařilo do zápasu dostat, a ještě v první třetině srovnali. Získaný jeden bod po porážce v prodloužení je tak určitým zklamáním.

Utkání pro Prostějov začalo nejhůře jak mohlo. Neuběhla ani minuta a tým Aleše Tottera už prohrával. Kafka si totiž najel na hranici kruhu, kam dostal nahrávku z druhého křídla a střelec Slavie se nemýlil. Už v sedmé minutě to bylo o dvě branky: Prostějov po svém tlaku propadl a z protiútoku se dokázal prosadit Robin Všetečka. Domácí si následně vybrali oddechový čas. A v brzké početní výhodě po dlouhé kombinaci snížili Klozem. V 15. minutě ale naopak Šteiner ujel obraně domácích a nenápadnou střelu proměnil. Ondřej Bláha poté přenechal místo v bráně Martinu Altrichterovi. A začaly se dít věci: začátek 20. minuty přinesl snížení Kloze v další přesilovce. A krátce poté dokonce vyrovnal Havlík, který si našel prostor pro dorážku.

Do třetí části nastoupila i Slavia s novým brankářem, místo Málka zaujal Michajlov. Nakonec perioda nabídla spoustu šancí, ale jak se ukázalo, žádné góly. Třeba ve 23. minutě k němu neměl daleko Švec, který se natlačil před bránu, následně minul. 25. minuta a v gólovce se ocitl Soukup, skvělou nahrávku ale promáchl. A ve 28. minutě přišla další velká šance: Kružík poslal ze strany před bránu Kafkovi, Altrichter se však zaskvěl. V půlce zápasu pak předvedl brejk Mrázek a nebezpečně střílel Babka. Zápas měl nadále dobré tempo a náboj, přispívaly k tomu i přesilové hry. Jednu z nich mohl po Jiránkově pasu proměnit Beránek, minul. Hovorka na druhé straně uzavřel sérii slávistických šancí.

Ani třetí třetina nenudila, rodilo se totiž drama. Machačův brejk pokryl Altrichter, krátce poté mohl zakončit z mezikruží Havlík. V polovině třetiny se s akcemi doslova roztrhl pytel. Kloz sahal po hattricku, Jelínek v samostatné akci neuspěl. V 50. minutě se musel proti nejproduktivnějšímu hráči hostí, Knotkovi, předvést Altrichter. 56. minuta pak znamenala pro Prostějov horké chvilky: Slavia zavřela v početní výhodě Jestřáby v pásmu a Altrichter musel skvělým zákrokem lapačkou hasit šanci Kružíka. Prostějovu mohla v závěru pomoci přesilovka, Jestřábi ji ale sehráli mizerně. Až se sirénou ještě zkoušel štěstí Mrázek.

Rozhodnutí tak padlo v prodloužení. A to až v samém závěru: Knotek po buly obral domácího hráče, objel bránu a servíroval Hovorkovi, který bez problémů proměnil. Jestřábům tak ze zápasu zůstal bod.

Chance liga, 33. kolo:

LHK Jestřábi Prostějov – HC Slavia Praha 3:4 pr. (3:3, 0:0, 0:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Kloz (Švec, Klimíček), 20. Kloz (Novák, Mrázek), 20. Havlík (T. Jáchym, Beránek) – 1. Kafka (Kružík), 7. Všetečka (Machač, Žejdl), 15, Šteiner (Havel, D. Krejčí), 65. Hovorka (T. Knotek). Rozhodčí: Čech, Tvrdoň – Otáhal, Kráľ. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Střely na bránu: 29:39. Počet diváků: 694.

Sestavy:

LHK Jestřábi Prostějov: Bláha (15. M. Altrichter) – HusákKlimíčekP. KrejčíBabkaMotlochVala – M. ŠvecJ. KlozMrázek – P. BeránekT. JáchymA. Havlík – Š. JelínekMartin NovákRudovský – JiránekŠtefkaT. Koblížek. Trenéři: Totter a Wojnar.

HC Slavia Praha: R. Málek (21. M. Michajlov) – BarákVeberHejdaMikuláš HovorkaT. DudaR. HavelDaniel Krejčí – P. KafkaT. KnotekKružík – R. VšetečkaP. MachačŽejdl – VlčekPoletínD. Soukup – J. DoležalT. PšeničkaŠteiner. Trenéři: Veber a Kolařík.