Elton Lodewyk známý jako Elly se do Prostějova nastěhoval v roce 2013. Lidé jej tu znali jako toho „černého chlápka“, který krásně hraje na piano v Avatarce. „Mám rád Prostějov i lidi v něm. Ale už dva roky mě trápí rasističtí kreténi v tomto městě!“ svěřil se bez obalu před šesti lety Elly po tom, co jej jeden z nich škrtil na diskotéce. Nyní je z celé události už jen dávno odvátý STÍN MINULOSTI. Elly si totiž naplno užívá života po boku své půvabné manželky a nádherné dcery.

 

Elton „Elly“ Lodewyk z Jihoafrické republiky je příkladem člověka, který v životě nedostal nic zadarmo. „Narodil jsem se do chudé černošské rodiny. V jedenácti letech jsem se doslova vloupal do zavřené školy. Nebylo to ale kvůli tomu, abych v ní něco ukradl, jen jsem si prostě chtěl zahrát na klavír. Načapala mě však při tom učitelka...,“ vrátil Elly do svého mládí, kterého nakonec klavír provází celý život. 

Kromě Avatarky si zahrál v řadě noblesních podniků po celém světě. Mimo jiné se dostal mezi deset nejlepších klavíristů ČR. Celosvětového uznání se mu dostalo v rámci nominace na cenu Hollywood Music in Media Awards, která se předává v Hollywoodu v Los Angeles. Tato prestižní soutěž vyznamenává tvorbu umělců z celého světa tvořících pro filmy, televizi, videohry a reklamu.  Elly byl v tomto klání nominován v letech 2018 a 2020 společně s osobnostmi jako například Hans Zimmer.

Tím však výčet jeho úspěchů rozhodně nekončí. Důvodem, proč se kdysi Elly ocitl v Prostějově, byla jeho půvabná přítelkyně Lucie. Pozoruhodný pár je spolu už více jak deset let a nedávno společně zvládl i dvě zásadní životní události. Po svatbě se jim totiž narodila rozkošná dcera. Kdo z ubohých prostějovských rasistů, kteří kdysi Ellyho nesmyslně napadali, se může alespoň něčím z toho pochlubit?