To je neslýchané! Studenti jedné ze středních škol v Prostějově ve čtvrtek doslova zakopávali o bezvládné tělo postaršího muže. Ten si odpoledne ustlal na hodně špatném místě.  Upadl málem do bezvědomí poté, co vypil flašku rumu...

Ve čtvrtek 13. ledna v odpoledních hodinách vyjížděli strážníci prověřit oznámení týkající se ležícího muže. „U vchodu do střední školy našli ležet devětapadesátiletého muže, který si vybral jako místo k odpočinku hned vedle schodů. Na první pohled bylo patrné, že je velice ovlivněn alkoholem. Hlídka našla v jeho těsné blízkosti vypitou lahev od rumu. Komunikace s ním vzhledem k jeho stavu byla obtížná, při vysvětlení jen sdělil, že lahev vypil na schodech školy,“ uvedl Petr Zapletal, tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

Dechovou zkoušku kvůli silné opilosti nebylo možné realizovat. „Pro dotyčného přišla manželka a odvedla jej domů. Požívání alkoholu ve vzdálenosti kratší jak 100 metrů od budovy školy je zakázáno. Zjištěné protiprávní jednání oznámili strážníci správnímu orgánu,“ dodal mluvčí prostějovských strážníků Petr Zapletal.