Předminulý týden se v rámci projektu Sociální automobil desítky prostějovských firem složily na pořízení dalšího vozidla pro organizaci LIPKA, která poskytuje sociální péči a intervenci pro osoby se zdravotním postižením a seniory. Také 50 tisíc korun přidalo město Prostějov.

„Je to velmi potřebný projekt. V dnešní době, kdy řada firem už nemá takové finanční rezervy, osobně velice oceňuji, že se našlo tolik prostějovských podnikatelů, kteří na pořízení automobilu přispěli. Město Prostějov tuto inciativu vítá a není to poprvé, co jsme nákup sociálního vozidla podpořili,“ uvedla při předání auta náměstkyně Alena Rašková (ČSSD).

Další pomocí, kterou organizace Lipka získala, je výtěžek z nedávného koncertu Il Bohemo 2021, který město organizovalo v Městském divadle v Prostějově. „Na programu byly vánoční skladby, slavné operní árie a filmové melodie. Již před koncertem jsme informovali, že jeho výtěžek bude věnován na podporu činnosti zmíněné organizace Lipka. Přestože účast byla ovlivněna platnými protiepidemickými opatřeními, výtěžek ze vstupného činil 10 400 korun,“ doplnila k daru, který na svém posledním jednání radní odsouhlasili, náměstkyně primátora Milada Sokolová (ODS a nezávislé osobnosti města Prostějova), která má kulturní oblast města ve své péči.