Jen málo Prostějovanů do šedesáti let tuto budovu nezná. Aby ne, těžce přehlédnutelná stavba postavená za socialismu je výraznou dominantou Olomoucké ulice. A hlavně v ní v minulosti probíhaly spousty tanečních kurzů. Tisíce Prostějovanů se zde učily základy džajvu nebo chachy. Jeho vzhled ale přímo vybízí k úvahám o rekonstrukci. Nebo k jiným zásahům?

„Dům služeb v Olomoucké ulici není určen k demolici. V minulosti se hovořilo o výstavbě supermarketu, ale z této investice také sešlo,“ připomíná náměstek prostějovského primátora pro oblast investic Jiří Rozehnal (ANO 2011). Padly i další plány. „V minulosti se hovořilo o využití objektu pro inovační HUB, tedy jako sdílené kanceláře a dílny pro začínající podnikatele, ale tato investice nebyla realizována z důvodu nezískání potřebné výše dotace,“ konstatoval Rozehnal.

Na řadu by ale měla přijít rekonstrukce. „Aktuálně město Prostějov zpracovává projektovou dokumentaci na rekonstrukci objektu, která se bude týkat fasády včetně otvorů, střechy, sociálního zázemí. Objekt bude doplněn o využití dešťové vody ze střechy, fotovoltaické panely, aby se zvýšila jeho energetická soběstačnost,“ prozradil náměstek.

Večerník oslovila rovněž Jiřího Šindlera, tanečního mistra, který v budově léta působil. „Byl jsem tam snad pětadvacet let, než jsem byl odejit,“ připomněl Šindler. „Ano, o chystané rekonstrukci jsem slyšel. Že by ji budova potřebovala? Ne, nerekonstruoval bych nic! Snad by to ale chtělo nějaký hezčí, důstojnější vchod,“ poznamenal k možným změnám Jiří Šindler.