Druhý únorový týden se návštěvníci divadla mají opravdu na co těšit. Kromě pozvánky na středeční odložené představení Smrt obchodního cestujícího v rámci festivalu Aplaus, kterou najdete na jiném místě této strany, se hned ve čtvrtek 10. února můžete těšit na komedii pražského divadla Na Jezerce, jež uvede komedii Pánský klub o eroticky závislých mužích v hlavní roli s Milanem Šteindlerem. A nadcházející pátek se také stejně jako u předchozích akcí uskuteční v náhradním termínu muzikál Trhák – nech brouka žít v podání předních českých herců. Týden v divadle pak zakončí nedělní veselá pohádka Lichožrouti pro nejmenší diváky.

Čtvrteční večer bude v divadle zcela jednoznačně znovu o humoru. V komedii Pánský klub režiséra Matěje Balcara bude k vidění sezení pro eroticky závislé muže v čele s Milanem Šteindlerem, kde jejich terapii povede čerstvě dostudovaná a nezadaná Linda v podání Kristýny Hrušínské. Co všechno se tak během této terapie může přihodit a na jaké vtipné scény narazíte, se dozvíte ve čtvrtek.

Pátek bude v městském divadle ve znamení muzikálu. Přední české umělce na jednom jevišti bude možné vidět právě u příležitosti muzikálu Trhák režiséra Radka Balaše na motivy Zdeňka Svěráka a Ladislava Smojlaka. Své herecké umění předvede například Martin Dejdar, Václav Kopta, Oldřich Navrátil a mnoho dalších. Po dvou úspěšných sezónách v pražském divadle Broadway se muzikál vydal na regionální tour po celé republice. Bohužel ji však přibrzdil koronavirus. V pátek už by ale odehrání představení opravdu nic zabránit nemělo.

Zkrátka nepřijdou ani nejmenší návštěvníci divadla. V neděli 13. února se totiž mohou těšit na druhou letošní víkendovou pohádku. Po Ošklivém káčátku z ledna se nyní v hlavním sále představí Slovácké divadlo z Uherského Hradiště s příběhem Lichožrouti. Příběh Pavla Šruta uvidí diváci od 15.00 hodin. Lichožrout Hihlík se po smrti svého dědečka musí naučit postarat sám o sebe a najít si nové přátele. K tomu však má také jeden velmi podstatný úkol společně se svou sestřenicí Ramonou, a sice zachránit bratrance Tulamora ze spárů Kudly Dederona a jeho zlé bandy. Podaří se jim to a dokážou se společně s lidmi Lichožrouti domluvit? To se dozvíte už tuto neděli. A kdo nemůže, nemusí smutnit. V rámci letošní sezóny prostějovského divadla napíše pohádka své pokračování každý měsíc.