Kdyby tyhle stěny mohly vyprávět… Bývalý penzion Oáza stojící nedaleko pláže U Lázničků v blízkosti plumlovské přehrady několik let fungoval jako jeden z posledních klasických nevěstinců v regionu. Nyní je již několik let opuštěný a zhruba dva roky na prodej. Původně požadovaných 12 milionů korun však nikdo nebyl ochotný zaplatit. Pěkný dům se špatnou pověstí tak nepochybně změní svůj účel, z jeho hambaté historie už zůstane jen nepatrný STÍN MINULOSTI...

Plumlovská přehrada táhne! Na jednom jejím břehu se podařilo obnovit provoz kdysi totálně zdevastovaného hotelu Zlechov, kousek od něj vyrůstá velkoryse pojatý rekreační areál pro policisty z celého kraje za více jak 90 milionů korun. Na druhém břehu již sedm let funguje hotel Plumlov, kde opakovaně vařil i Zdeněk Pohlreich či zpíval Ondřej Havelka. Jen kousek od něj však stojí rozlehlá stavba, která na svoje „lepší časy“ stále jen vzpomíná. Přitom před necelými deseti lety v penzionu Oáza fungoval luxusní nevěstinec. Jenže ty doby jsou dávno pryč. „Je to zhruba sedm let, co Oáza skončila. Pamatuji si, že se ještě všude možně snažili shánět nové slečny a lákali na nižší ceny, ale k ničemu to stejně nevedlo,“ ohlédl se za pikantní historií Oázy jeden z pamětníků.

Přesun placeného sexu na internet a všeobecná krize nevěstinců tedy vystavily stopku i Oáze. Nový účel se však pro ni ani po letech stále nepodařilo najít. Následně dům změnil majitele. Od roku 2013 patří společnosti Stichovická investiční, jejímž majitelem je podnikatel obchodující v minulosti zejména v Prostějově v oblasti počítačových technologií. Ten se postaral o částečnou rekonstrukci a zateplení objektu. Po jejím skončení nemovitost nabídl k prodeji, ten se však stále nedaří. Původní cena totiž byla stanovena na 12 milionů korun, dle aktuálních informací je „k jednání“.

„Prodává se to už aspoň dva roky. Jisté je, že to koupil na kšeft, ale není vyloučeno, že to neprodá, a nakonec tam třeba dožije. Cena se mi zdá přemrštěná, leda by to koupil člověk, který potřebuje někam ulít větší množství peněz,“ glosoval situaci jeden z místních, který kolem bývalé Oázy každodenně dojíždí do práce.

V objektu se nachází celkem čtyři apartmány s vlastním sociálním zařízením, dále restaurace s částečně zařízenou kuchyní a nakládací rampou, letní bar s výčepem, vnitřním i venkovním posezením a udírnou. K dispozici je i parkoviště.

Jaká je tedy budoucnost rozlehlé vily? „Že by tu někdo začal provozovat restauraci a penzion, tomu už moc nevěřím. Konkurence je velká a doba zlá. Jedině že by si tu chtěl někdo zřídit velké rodinné sídlo. Ale takový člověk si obvykle postaví své vlastní někde na míru,“ zauvažoval člověk podnikající právě v oboru restauratérství.  (mls)