Už na konci loňského léta vyhlásil prostějovský magistrát válku těm majitelům, kteří svá vozidla nechávají odstavená v ulicích či na parkovištích bez více než půl roku platné STK. Radnice vyzvala majitele všech zjištěných 80 aut, aby si své vraky odtáhli sami, jinak se o to postará magistrát ve spolupráci s městskou policií. Takových vraků už nyní podle vyjádření vedení magistrátu zbývá v Prostějově ještě deset. 

Jak Večerník v nedávné minulosti informoval, v posledních měsících došlo už ke dvěma velkým sériím odtahů v režii magistrátu s tím, že náklady jdou plně za majiteli či provozovateli vozidel. „Město Prostějov pokračuje v úspěšném řešení problematiky nelegálního parkování vozidel s propadlou STK odstavených jejich majiteli více jak šest měsíců na pozemních komunikacích. Z celkového počtu osmdesáti vozidel s propadlou STK se podařilo odboru správy a údržby majetku města ve spolupráci s Městskou policií Prostějov dohledat majitele šedesáti vozů, kteří již svá vozidla z veřejného prostranství odstranili,“ potvrdil první náměstek primátora Jiří Pospíšil (PéVéčko).

Jak dodal, od začátku odtahů bylo z komunikací a pozemků města odstraněno celkem 10 vozidel, z nichž dva majitelé již odtahy uhradili a svá vozidla si tedy mohli z odstavné plochy, kde jsou odtažená vozidla skladována, vyzvednout. „Z osmi desítek původně odstavených vozidel na území města Prostějova zbývá k dořešení pouze posledních deset aut. Ta budou odtažena po uplynutí zákonných lhůt,“ nastínil aktuální situaci Pospíšil.