Následky koronaviru na chod společnosti jsou různé. Už několikrát v médiích proběhla zpráva, že se firmy potýkají s nedostatkem řidičů. Dlouhodobý podstav pak ještě umocnily karantény, a to nejen v autobusové nebo kamionové dopravě, problém je například i u komunálních služeb.

Jeden takový nyní zažívá Dobrochov. Obec nedávno uveřejnila zprávu, že se obyvatelé mohou setkat s větším nepořádkem. Důvod? Nedostatek těch, kteří by jej odvezli. „Z firmy AVE, která nám odváží tříděný odpad, mi volala paní, že mají hodně řidičů v karanténě. A že se budou snažit odpad odvážet, za současné situace ale tuto službu nemohou zaručit,“ potvrdil Večerníku starosta obce Miroslav Kříž.

Katastrofické scénáře, které při nevyvážení odpadu bylo v minulosti možné vidět například v Neapoli nebo v blízkovýchodním Libanonu, ale nehrozí. „Ve čtvrtek například odpad vyvezli. Věříme, že jde jen o přechodné období. Počítám, že by snad situace nebyla vážná, kdyby se během deseti až čtrnácti dnů vše vrátilo do normálních kolejí,“ věří Kříž. (sob)