Ligovou přestávku si pěkně zpestřil kapitán BK Olomoucko Lukáš Palyza, který odletěl s národním výběrem do Litvy. Reprezentace nejprve prohrála s Belgií 62:90 a po těsném výsledku 90:91 také s Dánskem.

V prvním utkání reprezentačního okna ve Vilniusu ukázal elitní střelec BK Olomoucko svůj potenciál a během necelých třiadvaceti minut na palubovce zaznamenal třináct bodů a byl druhým nejlepším střelcem týmu za pivotem Balvínem. Mimo jiné proměnil dvě trojky a přidal i dva doskoky a asistenci.

Proti Dánsku chyběl národnímu týmu zraněný Balvín a to mělo velký vliv i na nasazení zkušeného Palyzy. Musel zaskakovat na pivotu a nedostal se k většímu počtu zakončení, navíc hodně energie nechal v obraně při bránění o deset centimetrů vyššího Zohoreho. I tak zaznamenal pět bodů, všechny z trestných hodů při stoprocentní úspěšnosti. Jeho tři šestky v řadě týmu na konci třetí čtvrtiny přinesly vedení 71:70, na celkové vítězství to přesto nestačilo.

„Měli jsme k dispozici několik mladíků v sestavě, prostor dostali i kluci, kteří dříve tolik minut nedostali. Přesto je škoda, že se nám nepodařilo alespoň jednou vyhrát, byli jsme blízko,“ hodnotil zápasy trenér Ronen Ginzburg.