V roce takřka samých dvojek protkaných jednou nulou, celkově pak už po šestašedesáté. Předposlední lednovou sobotu letopočtu 2022 se konal novoroční díl seriálu PROMĚNA IMAGE, který probíhá již sedmým rokem v režii PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku. A i tentokrát šlo o výjimečné klání...

Oblíbený seriál je cílený na všechny věkové kategorie, o čemž zcela jasně vypovídá předešlých pětašedesát dějství, kdy jsme se od dubna 2015 zaměřili na muže i ženy věkového rozptylu patnáct až pětasedmdesát let. Zapojuje se do něj značné množství členů velmi schopného týmu, za výsledkem se skrývá nemálo času a energie. Všechny doposud uskutečněné proměny dopadly skvěle a jsme nesmírně rádi, že se tento projekt stále těší velké popularitě. V takovém formátu nemá tento poměrně velký projekt obdoby v celém kraji, možná ani nikde jinde. Jak známo, v minulosti dosáhla jeho sláva až hranic Prahy, Ostravy, Olomouce či Vyškova, vědí o něm v Havířově, Bouzově a už dvakrát k nám přijely vítězky ze Slovenska.

Cílem našeho snažení ostatně není jen pouhá změna vzhledu, ale vnitřní rozkvět každého, kdo si PROMĚNOU IMAGE projde, protože k čemu změna vzhledu, když v duši chybí sluníčko, radost a motivace. A to je právě jeden z  důvodů, proč vůbec seriál pořádáme a proč v tomto projektu pokračujeme i v roce 2022. Doufáme tedy, že i letošek udělá našim aktérům tlustou čáru v dosavadní životní etapě a že začnou znovu, jinak a lépe. Někdo v osobním životě, jiný změnou vzhledu a stylem oblékání zaujme v zaměstnání. Kouzlo proměny rozzáří oči, dostaví se hřejivé pocity štěstí – kdo by se zkrátka nechtěl cítit skvěle, vypadat dobře a být úspěšný. Kdo podstoupil první letošní proměnu? A jak vypadal velký den lednové vítězky? To se dozvíte na následujících řádcích...

Pětapadesátiletá Hana Zacpalová má dva dospělé syny, bydlí v Prostějově a pracuje jako uklízečka na Gymnáziu Jiřího Wolkera. „Nápad přihlásit mě přišel od učitele Lukáše Matouška, který tušil, že mě něco takového nadchne. A měl pravdu. Pociťuji, že potřebuji v životě nějaký nový impulz a tohle bude asi ono,“ prohlásila zaníceně novoroční vítězka. „Trávím většinu dne v práci, tak asi nepotřebuji nijak zvlášť upravovat a extra se oblékat, ale je pravda, že by se člověk měl snažit, aby se cítil dobře a spokojeně. Jestli mi v tomto pomůže váš profesionální tým, tak co víc si přát,“ pokračovala Hana Zacpalová.

Je potřeba zdůraznit, že některá přání nejsou tak těžká na jejich plnění, protože přesně tohle my umíme. Ze všech členů týmu PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku vždy vyzařuje pozitivní nálada i přístup, každý je profesionál ve svém oboru a poradí, jak nejlépe umí. Začíná se výběrem oblečení, volíme vhodné střihy a barvy nových outfitů, jež doplní originální brýle, které mnohdy působí spíš jako šperk než zdravotní pomůcka, následuje kosmetika a líčení, načež vrchol představuje změna účesu. Co hlavně vítězku či vítěze čeká, je zážitek na celý život. Vždy se snažíme, aby všichni prožili den, který se jen tak nepoštěstí, den plný hýčkání, relaxace, radosti a porozumění.

A jak se s námi líbilo Haně Zacpalové? Jak se cítila po proměně? To si přečtěte na této dvoustraně pěkně krok po kroku.

Novoroční díl jsme jako vždy pečlivě zmonitorovali od A do Z, tudíž co nenajdete zde, nabízí internetové stránky www.vecernikpv.cz. Čeká tam na vás také obsáhlá fotogalerie a video nejen z lednového kola seriálu PROMĚNA IMAGE. K dispozici je i rozsáhlý archiv všech předcházejících epizod.

 

1. krok – volba oblečení

Lednová PROMĚNA IMAGE nám přála i co se týče počasí, azurová obloha a lehký snížek všude kolem umocnily příjemnou atmosféru, takže nic nestálo v cestě první plánované změně vzhledu v tomto roce. Nejdříve celý tým zamířil do prodejny RV FASHION v Žeranovské ulici, kde se nás ujal majitel René Volek. Paní Zacpalová je optimistická dáma, které sedí elegance a zářivé barvy, což jsme jí chtěli prakticky ukázat. „Zvolili jsme první střípky z jarní kolekce šatů, které jsme doplnili trendovými saky. Paní Haně velice sluší barvy a měla by je nosit více než tmavé odstíny. Žluté šaty doplněné pudrovým bolerkem se dají použít na běžné nošení do práce, jsou pohodlné a působí elegantně. Další modely jsou určené pro maminky svateb,“ konstatoval úvodem René Volek. „Šaty, které vidíte, jsou z úpletového velmi pohodlného materiálu, zároveň v rafinovaných střizích. V kombinaci se sakem je model elegantní a je určen na významnější životní události. Jaro se nebojí kombinací, jako je zelená a žlutá, ale bude si hrát s různou variací barev a odstínů. Paní Zacpalová se cítila velmi dobře ve všech modelech a konstatovala, že alespoň ví, kam zamířit na příští nákup,“ nechal se potěšeně slyšet expert Večerníku na módu.

 

2. krok – volba brýlí

Příjemnou ranní procházkou vyplněnou příjemným povídáním se všichni přemístili k našemu tradičnímu partnerovi do Optiky Wagner, která sídlí na náměstí E. Husserla a kde najdete zajímavé brýle doslova v nekonečné zásobě. „Pro dnešní proměnu jsme vybrali brýlové obruby Blackfin. Dle našeho názoru se jedná o ‚Ferarri‘ mezi obrubami,“ smál se majitel Radek Wagner. A hned vysvětlil proč. „Kvalita jednokusového titanu se kloubí s jednoduchým designem. Nicméně se u některých modelů ani o barevné, ani tvarové pestrosti nedá pochybovat. Volili jsme barevné kombinace doplňující oblečení K obličeji se nám perfektně hodil olivový tvar, který jsme považovali za nejlepší, ale jak sami uznáte i hrubší hranaté tvary sedly dle linek obličeje úplně parádně. Matné a dvojbarevné obruby byly jak elegantní, tak volnočasové, takže jsme nemuseli moc přemýšlet, které obruby ke kterým šatům. Výsledek byl vždycky skvělý a paní Zacpalovou brýle povznesly,“ uzavřel s úsměvem svůj výběr Wagner.

3. krok: líčení

Proměna by se neobešla bez kosmetiky a líčení. Tentokrát se o zkrášlení skvěle postarala Viktorie Nevrlová, studentka SOŠ Prostějov oboru kosmetické služby. „Jako vždy, než začneme líčit, jsem pleť očistila a poté na ni nanesla hydratační krémem.  Paní Zacpalová má zralou pleť. Doporučila bych jí pravidelně chodit na masáž obličeje a také jsem si všimla, paní se mě i zeptala, co dělat s méně výrazným obočím? V našem salónu nabízíme barvení i formování obočí, kdy obočí upravíme do požadovaného tvaru, také nabarvíme, čímž je zvýrazníme. Upravené obočí rámuje tvář, zvýrazní oči, podtrhuje výraz obličeje,“ vysvětlila svoji strategii studentka 3. ročníku kosmetiky a dále pokračovala již v samotném líčení. „Nejdříve jsem začala víčky. Zvolila jsem odstíny zlaté barvy a na zvýraznění oka jsem použila hnědé až tmavě hnědé stíny. Na obočí jsem nanesla hnědý gel a pokračovala na celý obličej. Korektorem jsem paní Zacpalové zamaskovala pár drobných nedokonalostí, poté použila make-up na celý obličej. Aby vše vypadalo uceleně, tak jsem použila pudr a pleť zafixovala. Bronzrem a rozjasňovačem jsem vykonturovala obličej a zvýraznila lícní kosti. Dále jsem použila na líčka růžovou tvářenku, aby paní vypadala veseleji a působila zdravěji. Mezi poslední úkony patřilo nanést růžovou rtěnku s leskem a řasenku,“ popsala své kroky milá Viktorie Nevrlová.

 

4. krok: barvení, stříhání a styling

Závěr úpravy vždy korunuje změna účesu a barvy. Tentokrát se lednové vítězky ujala Lenka Stejskalová z Vlassalonu nacházejícího se ve Fanderlíkově ulici. Jako první vždy přijde na řadu analýza vlasů a následně barevná typologie i volba střihu. Jak bylo vše ujasněno, mohlo se bezodkladně začít. „Paní Zacpalová má kvalitní a zdravé vlasy. U naší novoroční vítězky jsem se proto rozhodla zvýraznit barvu vlasů pomocí teplých tónů a ve vrchní partii trochu zesvětlit, aby vlasy dostaly lesk a trochu života. Odstín jí také dodal na jiskře a omladil,“ objasnila kadeřnice Lenka Stejskalová. „Poté jsem vlasy ostříhala na krátké, vrstvené mikádo s vystříhanou zadní partií a levým bokem, což jim dodalo lehkost a texturu. Tento střih je přitom jednoduchý i na domácí úpravu, kterou zákaznice lehce zvládne i sama doma, aby měla vlasy stále upravené. Stačí vyfoukat a rozházet a perfektní účes je na světě,“ popsala kadeřnice. „Někdy stačí opravdu málo k tomu, aby člověk dostal nový náboj. A já myslím, že se to povedlo,“ dodala spokojeně Lenka Stejskalová.

 

5. krok - odhalení a fotografování

Po několikahodinovém snažení za přispění pohodové atmosféry a legrace se mohlo plynule přejít k odhalení nové image. Hana Zacpalová na sobě nedala nervozitu znát a bylo vidět, že si každičkou část své proměny skutečně užívá, což náš tým vždy potěší nejvíce. Při vlastním odhalení z lednové vítězky rezonovala vděčnost a radost. Sama prý nečekala, že může takto skvěle vypadat a zároveň se tak i cítit, z čehož jsme byli všichni velice potěšeni. Přestože jsme většinu modelů fotili a natáčeli venku, tak i při velmi nízké teplotě paní vše dokonale zvládla. Ač focení nemá v oblibě, bylo patrné, že je s úpravou svého zevnějšku natolik spokojená, že se do své role vžila jako profesionálka.

 

Novoroční díl seriálu PROMĚNA IMAGE od PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku byla součástí tištěného vydání, které vyšlo v pondělí 31. ledna a je v prodeji v redakci na ul.Vápenice