Během každé volejbalové sezóny se mnohokrát stane, že to které družstvo někdy dosáhne lepšího výsledku, než jak vypadá jeho předváděná hra. A jindy zase naopak duel dopadne hůř v porovnání s odvedeným výkonem i celkovým průběhem utkání.

Sportovní karma bývá většinou spravedlivá, tudíž v dlouhodobém časovém horizontu každému vynahrazuje občasnou smůlu (dá-li se to tak nazvat) příležitostným štěstím (platí totéž), aby v konečném součtu panovala pomyslná rovnováha. Stejně jako v životě.

Potom jsou však zisky či ztráty, u kterých (ne)přízeň osudu nehraje vůbec žádnou roli. A zainteresovaný tým bývá jejich strůjcem ve stoprocentní míře bez ohledu na „paní Štěstěnu“ nebo „pacholíčka Smolíčka“.

Právě takovým případem se stal čtvrteční zápas UNIQA extraligy žen ČR 2021/22 proti Dukle Liberec z hlediska prostějovských volejbalistek. Ty doslova promrhaly koncovku čtvrtého setu, jenž nedokázaly dovést k vítěznému závěru ani ze zdánlivě rozhodnutého vedení 22:15 vyloženě vlastní vinou.

Tím pádem jinak velmi pohledná bitva nešla do tiebreaku, nýbrž skončila frustrující porážkou 1:3. A místo důležitého zisku jednoho či dvou bodů do tabulky soutěže přibyla na konto vékáčka tentokrát nepříjemná nula. Navíc za situace, kdy se každý vybojovaný bodík – zvlášť s favoritem – počítá dvojnásob pro splnění dílčího cíle VK posunout se v pořadí po nadstavbové části z pátého místa o něco výš.

Podobná zaváhání tedy mohou Hanačky mrzet, případně jim přijít draho rovněž v kontextu celého tohoto ročníku. Včetně play-off.