Není to tak dlouho, co v Prostějově proběhl Den architektury. Díky němu a za výkladu znalců v oboru mohli zájemci nakouknout i tam, kam se běžně nedostanou. A dozvědět se něco více o budovách, které do té doby třeba jen míjeli. Podobnou příležitost mají lidé z Prostějova i okolí znovu, tentokrát v rámci Dne průvodců. Během tohoto týdne se hned na čtyřech místech otevřou brány zajímavých památek. A jak už název akce napovídá, nebude chybět ani průvodce.

Prostějov, město zajímavých a cenných stavebních památek. I takový přídomek by si zasloužil. Přesvědčit se o tom mohou nejen zájemci o historii a architekturu během většiny tohoto týdne. Od  středy 23. až po čtvrtek 24. února totiž dojde ke zpřístupnění hned několika míst, kam bude možné zajít na komentovanou prohlídku.

Co návštěvníky čeká? Ve středu se vydáme po cestách Prostějovem židovským, kterou obstará Jana Gáborová ze spolku Hanácký Jeruzalém. A nabídku zakončíme ve čtvrtek čtyřiadvacátého února komentovanou prohlídkou interiérů prostějovské radnice, kterou si vezme na starost studentka Střední odborné školy podnikání a obchodu, kde obor studuje,“ prozradila náměstkyně primátora Milada Sokolová (ODS a nezávislé osobnosti města Prostějov).

Všechny prohlídky začnou v 16.00 hodin. Společné pak mají i to, že nabídnou zajímavá místa i informace o nich. „Věřím, že si zájemci z nabídky vyberou a společně si tak pomyslně přiblížíme zahájení turistické sezóny,“ vzkazuje Sokolová. 

 

komentované prohlídky v rámci Dne průvodců: 

Termín

Trasa

Stanoviště/sraz

Průvodce/kontakt na objednání

 
 

23. 2. 2022 16:00

Prostějovem židovským

U zámku na Pernštýnském náměstí

Jana Gáborová,

bez nutnosti objednání

24. 2. 2022 16:00

Prohlídka prostějovské radnice

Před vchodem do radnice

Jana Kovářová, studentka SOŠPO,

obj.: 800 900 001

Maximální počet účastníků komentovaných prohlídek v Národním domě a interiérech prostějovské radnice je 20, proto je nutné se předem přihlásit.

 

 

07 prohlidky letak