První čtvrtfinálovou účast v sezóně vybojovala Petra Kvitová na špičkovém podniku v Dubaji. Přesto nebyla spokojená, i když ve druhém kole porazila nasazenou jedničku Arynu Sabalenkovou z Běloruska. V zápase o postup do semifinále totiž prohrála s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou, přestože měla při svém servisu hned dvakrát možnost zápas ukončit.

„Ve druhém i třetím setu jsem nedokázala soupeřku dorazit. Nevím, co se stalo,“ krčila rameny Kvitová, která na podání selhala vždy za stavu 5:4. V závěrečné zkrácené hře měla dokonce mečbol, ani to nestačilo. „Když takový souboj rozhodne jeden míč, vždy to zamrzí,“ přiznala zklamání česká tenistka.

Nedařilo se Barboře Krejčíkové, turnajové dvojce, která po výhře nad Caroline Garciaovou nestačila na Ukrajinku Dajanu Jastremskou. Kateřina Siniaková zvládla kvalifikaci, pak byla nad její síly Španělka Gabrine Muguruzaová. 

 

ŽENY

Dubaj – WTA Tour

Dvouhra – 1. kolo: Krejčíková (2) – Garciaová (Francie) 6:4, 7:6,; Kvitová – Giorgiová (Itálie) 6:2, 6:0; Siniaková – Muguruzaová (4-Španělsko) 6:7, 6:2, 2:6. 2. kolo: Kvitová – Sabalenková (1-Bělorusko) 6:4, 6:4; Krejčíková – Jastremská (Ukrajina) 3:6, 6:7. Čtvrtfinále: Kvitová – Ostapenková (Lotyšsko) 7:5, 5:7, 6:7.