Období spánku skončilo i pro regionální celky, které se nyní připravují na jarní boje. Dlouhé téměř tři měsíce jsou zapomenuty a už se to pomalu vše rozjíždí. A že se na Prostějovsku bude na co dívat. Letos to totiž vypadá na boje o postupy i sestupy, které se budou týkat právě místních celků.

Ideální scénář? Čtyři celky v krajském přeboru. Pokud by se tohle podařilo, mohlo by to pro region znamenat opravdu řadu kladných bodů. Fotbal zde poslední roky trošku skomíral. Nyní by ale mohl mít daleko větší zastoupení tam, kde je z pohledu regionu nejvíce světla. Konice i Čechovice na to svou prací, zázemím i ambicemi rozhodně mají a zasloužily by si, kdyby jim dobře rozehraná sezóna tato privilegia přinesla.

Budou to však mít určitě náročné. Nejspíše ještě náročnější to ale budou mít Kralice s udržením. V klubu se snaží udělat maximum, ale trend posledních let na spodu tabulky se nedaří zastavit. Nešťastná zranění posil a řada absencí mužstvo sráží ke dnu.

Po prostějovském eskáčku je zde nyní obrovská díra, kterou by mohl zvýšený počet klubů v nejvyšší krajské soutěži alespoň částečně zaplnit. A kdo ví, třeba by se postupem času mohl některý z klubů pokusit i o divizi. Útěk řady šikovných místních hráčů by pak nebyl tak drastický a věřím, že postupně by se díky tomu mohl zvedat fotbal obecně.