Podivného hosta přivítala obsluha restaurace v Konici. Starší muž zde vypil šest piv a k tomu si ještě poručil kávičku. Když ale došlo k placení, vrchní se nestačil divit. Host místo necelých dvou set nabízel vrtačku v hodnotě několika tisíc! Na směnný obchod ale nedošlo, policisté záhy zjistili, že vrtačka je kradená...  

„Ve středu 16. února večer si v Konici zašel na pivo starší host a usadil se u jednoho ze stolů. Žízeň měl docela velkou, protože během hodiny vypil šest piv a k tomu si dal ještě kávu. Když ale došlo na placení a měl uhradit 193 korun, vytáhl akumulátorovou vrtačku v plastovém kufříku v hodnotě několika tisíc korun a chtěl ji použít jako platidlo. Na směnný obchod ale nedošlo a obsluha přivolala policejní hlídku,“ popsala podivné chování hospodského hosta Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Policisté záhy zjistili, s kým mají tu čest. „Bylo téměř jisté, že vrtačka nebude majetkem hosta, ale zřejmě bude pocházet z trestné činnosti, což se později potvrdilo. Komu konkrétně vrtačka chybí, bude předmětem dalšího šetření. Nezaplacení útraty recidivisty šetříme jako přestupek proti majetku,“ sdělila Zajícová.