Už zítra, tj. v úterý 1. března, započne dlouho avizovaná rekonstrukce Městského hřbitova v Prostějově včetně hlavní vstupní brány. To může přinést komplikace nejen chodcům a cyklistům, ale i řidičům, kteří po Brněnské ulici budou projíždět okolo stavby. Magistrát rovněž dává na vědomí, že hlavní brána hřbitova bude od začátku dubna zcela uzavřena.

„V úterý 1. března budou zahájeny práce na úpravách Městského hřbitova v Brněnské ulici v Prostějově včetně vstupní brány a předprostoru. Předmětem akce je sanace vlhkosti a rekonstrukce vnějšího pláště objektů, včetně navazujících nutných vnitřních úprav. Jedná se o objekt domu správce, zvonici, hlavní vstupní bránu a přilehlou hřbitovní zeď. V předprostoru bude provedena rekonstrukce betonového chodníku podél zdi hřbitova, navazujících úseků smíšené stezky a posun stávající nástupní plochy autobusové zastávky,“ informoval Petr Brückner, vedoucí odboru rozvoje a investic prostějovského magistrátu.

Stavba bude realizována od 1. března do 30. září. „Hlavní vstup do městského hřbitova bude uzavřen od 4. dubna. Chodit se bude stávajícím bočním vchodem a z tohoto důvodu bude vybudována provizorní autobusová zastávka blíže k tomuto bočnímu vchodu. Žádáme občany tímto o vstřícnost při řešení problémů s přístupem do areálu městského hřbitova. Omlouváme se za komplikace způsobené rekonstrukcí a děkujeme za vstřícnost a pochopení,“ apeluje na veřejnost Brückner.