Každý z řidičů ví, že jet proti ostrému slunci je velice nebezpečné. Na stejnou situaci doplatil předminulý pátek muž za volantem škodovky poblíž Olšan u Prostějova. Ve chvíli, kdy přejížděl po mostě, jej oslepil sluneční svit. Dostal se s autem do protisměru, kde se v tu dobu objevilo jiné vozidlo. Čelní srážce se už zabránit nepodařilo.

V pátek 11. března v ranních hodinách se stala v Olšanech u Prostějova ve směru na Hablov dopravní nehoda. „Řidič vozidla Škoda Yeti projížděl mírnou levotočivou zatáčkou a v mírném stoupání na most jej oslnilo slunce a vlivem toho přejel do protisměru, kde se čelně střetl s vozidlem Ford Focus, za jehož volantem seděla žena. Po nárazu byl Ford odhozen na svodidla,“ popsala srážku Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Čelní srážka dvou osobních vozidel měla následky. „Při kolizi byli řidič i řidička lehce zraněni a skončili v nemocnic, dechové zkoušky vyloučily požití alkoholu před jízdou. Došlo ke hmotné škodě na obou vozidlech v předběžné výši tří set tisíc korun,“ dodala Zajícová s tím, že nehoda je nadále v šetření policistů z dopravního inspektorátu.