Pořádně aktivní jsou letos v Plumlově při žádání o dotace. Tradičně se jednalo na zasedání zastupitelstva o samostatný bod, tentokrát ale město žádalo na mnoha frontách. A celkově jde o pestrou paletu toho, na co všechno je třeba finance.

V jednom případě jde o zámek, v dalším zase o silnice, díky dotačním titulům by mělo být postaveno i dětské hřiště. Město se nakonec rozhodlo o peníze požádat například Ministerstvo pro místní rozvoj, Olomoucký kraj a také místní akční skupinu. „Ministerstvo žádáme o peníze na Wolkerovu ulici a také ke sběrnému dvoru. Dále ve škole chceme spravit dívčí toalety, asi za dva miliony korun,“ prozradila starostka Plumlova Gabriela Jančíková.

Tím ale výčet ani zdaleka nekončí. Město by totiž rádo vybudovalo dosud chybějící kanalizaci. „Nejdůležitější je z mého pohledu stavba kanalizace, kterou chceme příští rok vybudovat v Hamrech. A konkrétně ministerstvo žádáme o peníze na kus kanalizace v lokalitě Běliska,“ dodala starostka pro Večerník.

Další finance by městská kasa sehnala na opravu omítky nízkého zámku a na opravu budovy osadního výboru v Hamrech. „Poslední dotací je pak ta, z níž bychom rádi udělali dětské hřiště v areálu autokempu Žralok. Zde bychom rádi udělali lanovku,“ láká na budoucí návštěvy autokempu Jančíková.