Primátor František Jura pokračuje v podpoře prostějovských podnikatelů. Minulý týden zavítal na prohlídku areálu Mubea a tentokrát vzal s sebou i ostatní kolegy z rady města. První muž radnice, jeho náměstci a další radní nejprve v zasedací místnosti firmy projednali obvyklou agendu vedení města, aby se následně seznámili s chodem firmy a absolvovali prohlídku výroby.

„Jsem rád, že můžeme být právě zde, protože Mubea patří k nejvýznamnějším firmám v celém městě. Dlouhodobě se rozrůstá a dává práci čím dál většímu počtu našich občanů,“ konstatoval František Jura. První náměstek primátora Jiří Pospíšil doplnil, že k úternímu neobvyklému jednání rady statutárního města Prostějov došlo v souvislosti s pozváním od vedení společnosti Mubea právě k prohlídce výrobních prostor firmy. „Těší mě, že jsme si areál mohli prohlédnout. Mubea dává práci skoro sedmnácti stovkám zaměstnanců a odebírá zboží i služby dalších firem z regionu,“ konstatoval primátor.

Společnost Mubea vyrábí díly do automobilů většiny světových značek. Do její produkce patří především nápravové pružiny, stabilizátory a tvarové výlisky z pryže. Prostějovský závod má vlastní inženýrské centrum, vzdělávací středisko a moderně vybavené učňovské dílny. Spolupracuje s odbornými školami z okolí a budoucím zaměstnancům nabízí i stipendijní program.