Sice už hrají „jen“ malou kopanou, ale chystají akci ve velkém stylu. Sportovní ples pod taktovkou fotbalistů FK Skalka 2011 se konal předminulou sobotu 12. března v lázeňském sále ve Skalce. Dorazilo na něj něco přes sto převážně mladých lidí. Hodně se přitom hovořilo o akci chystané u příležitosti 10. výročí působení klubu ve fotbalových soutěžích. 

Tolik očekávaný návrat k normálnímu životu mohli pořádně oslavit ve Skalce. Bál tu pořádal místní fotbalový klub, který právě před deseti lety začal působit ve fotbalových soutěžích. „Ples pořádáme už od samého začátku. Nejprve byl maškarní, později jsme přešli na tradiční,“ zavzpomínal předseda klubu Antonín Glouzar, který na rozdíl od jiných pořadatelů neměl větší problémy se sháněním kapely. Za klávesy a mikrofon se totiž postavil jeho vlastní tatínek. Původně se měl sportovní ples konat už 19. února, organizátorům se celkem pohotově podařilo jej přesunout na březnový termín. „Jsme moc rádi, že lidi nezapomněli chodit na podobné akce, přišlo jich ještě více než před covidem,“ pochvaloval si.

FK Skalka 2011 by letos ve fotbalových soutěžích působil 10 let. V roce 2020 však oficiálně ukončil svoji činnost ve velkém fotbale. Někteří hráči pak přešli do nedalekých Výšovic, další zůstali věrni Skalce a nastupují za ni v okresní soutěži v malé kopané. „U příležitosti oslav desátého výročí u nás připravujeme velký charitativní turnaj v malé kopané, jehož výtěžek by měl putovat na rehabilitace pětileté Lexinky trpící vzácnou genetickou vadou. Zúčastnit by se ho měli i profesionální sportovci z řad hokejistů, připraveny budou soutěže pro děti i dospělé,“ navnadil Antonín Glouzar s tím, že termín byl stanoven na 25. června.