K požáru dvoupodlažního rodinného domu vyjely v úterý 29. března večer čtyři jednotky hasičů do Olomouce-Hodolan. Hořela zde střecha, půdní prostory a část dvorního traktu s uskladněným polystyrenem. Požár byl pozorovatelný z velké dálky, jelikož hořící stavební materiál produkoval hustý černý dým a plameny šlehaly vysoko nad střechou domu. 

 

Oznámení události přijalo krajské operační a informační středisko v 19.02. Na místo byly vyslány čtyři jednotky hasičů i s výškovou technikou. Zásah byl veden vnitřními částmi budovy třemi C proudy a i s pomocí výškové techniky byl rychle lokalizován. Souběžně jsme bránili okolní budovy, aby se oheň nerozšířil a nepoškodil další objekty v uliční zástavbě, což jsme prověřili rovněž termokamerou. Jakmile jsme dostali požár pod kontrolu, rozebírali jsme střešní konstrukce, vyhledávali jsme skrytá ohniska a dohašovali je.

Zásah probíhal v dýchací technice a byl náročný pro naše hasiče i z toho důvodu, že se chvíli před jeho oznámením vrátili z požáru trávy a lesního porostu, kde strávili celé odpoledne.

Nikdo nebyl zraněn, škoda na majetku ovšem podle předběžných odhadů přesáhne 4 miliony korun. Podle zjištění našeho vyšetřovatele bylo příčinou požáru nedbalostní jednání.

Zasahovala profesionální jednotka ze stanice Olomouc a jednotky SDH Olomouc, Velký Týnec a Bohuňovice.