Chtěli byste být při slavnostním odhalení kočáru, ve kterém jezdil poslední český král? Pak dostanete jedinečnou příležitost první dubnový den. V Muzeu kočárů v Čechách pod Kosířem bude navíc připraven koncert Dity Hořínkové a Richarda Pachmana, kteří přiblíží pašijový příběh Ježíše Krista. Následovat bude slavnostní chvíle spojená právě s habsburským monarchou Karlem I. 

Událost jara se v Muzeu kočárů bude konat v pátek 1. dubna od 17:00 hodin a je na ni nutná rezervace. Příběhem velikonočních pašijí provede zpěv Dity Hořínkové, která od dětství byla členkou slavného Kühnova dětského sboru a účinkovala v představeních Národního divadla v Praze, Stavovského divadla i Státní opery Praha. Na svém kontě má mimo jiné dvě nominace na Cenu Thálie. Richard Pachman z Olomouce se kromě zpěvu prosadil také jako malíř, moderátor a hudební skladatel scénické, filmové, relaxační, duchovní a muzikálové hudby. Rovněž se také věnuje psaní knih a olejomalbě.

„Součástí slavnostního programu bude i odhalení historického kočáru rakouského arcivévody a pozdějšího posledního císaře a českého krále Karla I.,“ navnadil Václav Obr, majitel muzea, v němž tímto otevírá novou výstavu unikátních restaurovaných exponátů ke stoletému výročí úmrtí císaře.

 

KDY: PÁTEK 1. DUBNA 2022, 17:00 HODIN

KDE: MUZEUM KOČÁRŮ, ČECHY POD KOSÍŘEM