Jen minimum změn postihl během aktuální sezóny kádr Jestřábů. Během ročníku odešli pouze dva hráči, Lukáš Motloch a Jakub Babka. Oba působili v Prostějově původně jako útočníci, ukázalo se ale, že jde o hráče všestranné, kteří dokáží pomoci i v obraně. Oba odešli z různých důvodů: Motloch podle všeho nebyl spokojený s pozicí v týmu, ostatně hrál vesměs čtvrtý útok, a ne vždy se do sestavy dostal. Babka průběžně bodoval, působil velice solidně a zjevně měl důvěru trenérů.

Jak si ale odchodem od Jestřábů pomohli?

Alespoň podle čísel, nijak zvlášť. Lukáš Motloch hraje třetí nejvyšší německou ligu za Peiting. Pro šestadvacetiletého útočníka nejde o první zahraniční angažmá, je to však pro něj německá premiéra. Dosud se ale moc neukazoval. V osmi zápasech zapsal dvě asistence, na první gól v týmu zatím čeká. Jeho týmu se navíc sezóna příliš nepodařila, skončil těsně v horší půlce tabulky. A tedy bez vyřazovacích bojů.

Podobně se vede Jakubu Babkovi. V extraligovém Kladně zaznamenal v základní části jednu asistenci. Nastupoval vesměs ve třetím, čtvrtém útoku s ice timem okolo deseti minut na zápas. Kladno navíc čeká boj o záchranu extraligy…