Epidemická situace konečně dovoluje zastupitelům vrátit se do tradičních prostor obřadní síně prostějovské radnice. V úterý 5. dubna od 10.00 hodin začne v pořadí již třicáté jednání Zastupitelstva statutárního města Prostějova v tomto volebním období. Po roční odmlce a „azylech“ v hale Sportcentra DDM a sále Společenského domu se tak komunální politici vrací k jednání na radnici.

Úvod úterního zastupitelstva bude slavnostní, neboť dojde k udělení Čestných ocenění města. „Vzápětí se budeme věnovat změnám ve vyhlášce o nočním klidu, zabývat se budeme dotačními programy na péči o historické dědictví města a na regeneraci městské památkové zóny, schvalovat se budou dotace do sociální a zdravotní oblasti a na programu jednání bude jako vždy několik rozpočtových opatření a majetkoprávních záležitostí. Chybět nebudou ani tradiční body programu jednání, jako je plán revitalizace jižní části centra Prostějova a osud budovy místního nádraží,“ nastínil primátor Prostějova František Jura (ANO 2011) s tím, že zastupitelé budou také jednat o aktuální situaci v Národním domě. „V rámci zprávy o plnění usnesení zastupitelstva si od ředitele Martina Křupky vyslechneme aktuální informace o stavu společnosti Národní dům, které město v posledních dvou letech poskytlo významné dotace na překlenutí finančních ztrát v období nákazy covid-19,“ potvrdil primátor.

Úterní jednání prostějovských zastupitelů je jako vždy přístupné i veřejnosti, a tentokrát konečně bez jakéhokoliv omezení. Na internetových stránkách www.prostejov.eu bude vysílán přímý přenos z celého jednání a přímo v obřadní síni bude u toho jako vždy i Večerník. V příštím vydání přineseme podrobné reportáže z celého zasedání.