Těsnou porážkou 83:85 v Jindřichově Hradci se s ročníkem Kooperativa NBL rozloučili basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko. Na půdě soupeře se představili bez Vučkoviče, ani vteřinu nehrál ani Tomsick. Velký prostor dostali dříve méně vytížení hráči a svoji příležitost využil především Žák a Erik Klepač. Oba shodně zaznamenali sedmnáct bodů, střelecky se prosadil také Nosek.

Také domácí nebyli kompletní. Kromě Dorna nastoupili bez Linharta, Novotného, Stegbauera či Crawforda, přesto mělo od začátku utkání spád i náboj a bylo naprosto vyrovnané. Po koši Žáka na konci šesté minuty sice hosté vedli 17:12, Jihočeši ale dokázali ztrátu zlikvidovat a na konci čtvrtiny sami zaútočili. Poslední akci zakončil přesně Dubose a jeho zásluhou domácí vedli 22:21.

Ti měli lepší vstup také do druhé části střetnutí a rychle odskočili na 31:24, když jejich útoky vedl především Victor. Na rozdíl sedmi bodů domácí odskočili ještě ve třech případech, přesto v průběhu 20. minuty Dragovič po koši s faulem vyrovnal na 47:47. Poločas přesto vyhráli Lvi po závěrečném koši Sydorova (49:47).

Napínavá podívaná pokračovala i po změně stran. Hráči BK REDSTONE během třetí čtvrtiny dokázali hned v pěti případech dorovnat minimální ztrátu, přesto se ani v jednom případě nedostali do vedení. Před poslední desetiminutovkou prohrávali 65:67, když neubránili závěrečný pokus Welsche. Průběh duelu se nezměnil ani v dalších minutách a vrcholil v úplném závěru. Těsně před vypršením základní hrací doby Erik Klepač snížil trojkou na rozdíl dvou bodů, na další střelu už ale Hanáci neměli čas. (lv)

Miljan ČUROVIČ – BK REDSTONE Olomoucko:

„Jsem rád, že mladí hráči, kteří normálně nedostali tolik prostoru, dnes využili šanci a odehráli vyrovnaný zápas, na jehož konci vítězství patřilo zaslouženě domácímu družstvu. Několikrát jsme byli blízko k otočení výsledku, tentokrát to nevyšlo, ale i tak byl hezký zápas, který musel fanoušky bavit. Přeji mu hodně štěstí v baráži a aby se udrželo v nejvyšší české soutěži.”

Gilbert ABRAHAM –  GBA Fio banka Jindřichův Hradec:

„Zdůraznil jsem svým hráčům, že je důležité, abychom hráli proti každému soupeři s respektem. Myslím, že to se podařilo a že všichni přispěli k vítězství tak, jak by měli. Dnes nám chyběli důležití střelci kvůli nemoci a zranění, o to jsem radši, že jsme zvítězili. Před námi jsou extrémně důležité zápasy, takový úspěch tým povzbudí. Uděláme maximum, abychom soutěž uhájili.”