Závěrečné soutěžní duely rozhárané sezóny absolvovali prostějovští tenisté TK Agrofert Vít Kopřiva a Zdeněk Kolář. Ani jednomu se příliš nedařilo, jedno utkání vyhrál pouze Kopřiva, když porazil bývalého hráče světové padesátky Teymuraze Gabašviliho z Ruska.

V brazilském Campinas Kopřivovi příliš nepřál, přesto se prezentoval kvalitními výkony. Proti Gabašvilimu byl lepším hráčem a hodnotu úspěchu nesnižuje ani skutečnost, že v samém závěru soupeř zápas skrečoval. V dalším kole byl nad síly prostějovského tenisty nejvýše nasazený Robert Carballes Baena. Španělský tenista atakuje první světovou stovku, i tak Kopřiva bojoval a prohrál až ve třech setech. Klíčový úspěch na returnu si připsal Carballes Baena v jedenácté hře třetího setu. „Byla to povedená šňůra,“ ohlédl se za turnaji v Jižní Americe Kopřiva.

Kolář se s turnajovým kolotočem loučil v portugalské Male. Se Švýcarem Henrim Laaksonenem (135.) prohrál ve dvou setech 4:6, 3:6. V utkání prohrál český tenista čtyřikrát servis. Ve druhé sadě se mu sice povedlo srovnat z 1:3 na 3:3, ale další tři gemy prohrál. 

MUŽI

Mala

Dvouhra – 1. kolo: Kolář – Laaskonen (4-Švýcarsko) 4:6, 3:6.

Campeonato

Dvouhra – 1. kolo: Kopřiva – Gabašvili (Rusko) 7:5, 5:3 skreč. 2. kolo: Kopřiva – Carballes Baena (1-Španělsko) 6:4, 3:6, 5:7.