(Adam Knesl, tiskový mluvčí společnosti Agel)Nový ultrazvukový přístroj nahrazuje starší typ ultrazvuku, který po deseti letech provozu již nesplňuje požadavky na moderní přístroj využívaný radiodiagnostickým oddělením Nemocnice AGEL Prostějov. Díky novému přístroji zvládne prostějovská nemocnice vyšetřit zhruba 20 tisíc pacientů ročně.

Nový ultrazvukový přístroj značky Canon Aplio využijí jak ambulantní pacienti, tak pacienti klinických oddělení Nemocnice AGEL Prostějov. „Jedná se o standartní ultrazvukový přístroj nejvyšší technické specifikace pro celotělová sonografická vyšetření. Přístrojem lze provádět dopplerometrické vyšetření cév mozku nebo horních a dolních končetin,“ uvádí  Martin Folprecht, primář radiodiagnostického oddělení Nemocnice AGEL Prostějov s tím, že lze díky novému přístroji provádět také nové vyšetření tzv. malých částí jako je například štítná žláza.

Jednou z výhod nového přístroje je také možnost provádět nezbytné screeningové a diagnostické zobrazení chorob prsu v mamografickém centru prostějovské nemocnice. „Přístroj využijí tisíce pacientů naší nemocnice. Nejčastěji se jedná o diagnostiku bolestí břicha, onemocnění jater, žlučníku, žlučovodů nebo ledvin. Hojně se také používá při úrazových stavech a akutních onemocnění cévního systému,“ uzavírá primář radiodiagnostického oddělení.