Vraždu ve stadiu pokusu vyšetřují od pátku 1. dubna policisté z krajské mordparty. Ke krvavému incidentu došlo v Prostějově na „apríla“ během nočních hodin. Do slovní rozepře se venku na ulici dostali dva muži ve věku 32 a 35 let. Mladší z nich při hádce neudržel nervy na uzdě a nožem bodl svého soka. Poté z místa utekl, ale trvalo jen pár minut, než jej policisté v ulicích Prostějova zadrželi. On sám byl zraněn. Soud vyslyšel návrh kriminalistů a útočníka poslal do vazby. Hrozí mu až 18 let kriminálu.

 

 

Kriminalisté odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zahájili trestní stíhání dvaatřicetiletého muže z Prostějova pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu.

„V pátek prvního dubna před půlnocí jsme přijali oznámení od ženy, že před jejím domem v Prostějově došlo k potyčce dvou mužů, kdy jeden z nich přitom použil nůž a následně utekl. Během okamžiku na místo dorazili policisté, kteří zraněnému silně krvácejícímu pětatřicetiletému muži poskytli první pomoc, a to až do příjezdu záchranářů. Mezitím kolegové pátrali po nebezpečném útočníkovi, kterého ještě do půlnoci vypátrali a zadrželi v ulicích města. I on byl zraněn a policisté jej převezli do nemocnice k ošetření,“ popsal krvavý incident Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Prostějovští kriminalisté zajistili místo činu a přizvali krajské kolegy, kteří si případ převzali. „Muži se neznali a motivem činu byly v danou chvíli osobní spory,“ vyjádřil se ke krvavého útoku mluvčí krajské policie.

Útočník skončil ve vazbě a u soudu mu hrozí dlouholetý žalář. „Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslal jej za mříže. Už v minulosti byl trestně stíhán pro majetkovou trestnou činnost a výtržnictví. Obviněnému nyní hrozí za zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu trest odnětí svobody na deset až osmnáct let,“ potvrdil Libor Hejtman.

Svědky se Večerníku prozatím vypátrat nepodařilo. Viděli jste tento čin? Nebo znáte některého z aktérů? Ozvěte se na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a finanční odměna vás nemine!