Odměny za parádní vstup do sezóny se dočkala šestnáctiletá tenistka Linda Fruhvirtová, velká naděje českého tenistu, kterou manažersky podporuje šéf prostějovského tenisu Miroslav Černošek. Poprvé se dostala do reprezentační nominace prvního týmu, který bude 15. a 16. dubna v kvalifikaci bojovat o postup na finálový turnaj Poháru Billie Jean Kingové s Velkou Británií.

„Ze sestavy vypadla zraněná Kateřina Siniaková, kterou trápí bolesti v oblasti žeber. Do poslední chvíle jsme čekali na zprávy od lékařů, pak došlo ke změně nominace,“ uvedl kapitán českého výběru Petr Pála.

Jedničkou Češek pro duel s Britkami, který proběhne na antuce v Praze na Štvanici, bude finalistka Roland Garros i olympijského turnaje v Tokiu Markéta Vondroušová. V sestavě jsou ještě Tereza Martincová, Karolína Muchová a Marie Bouzková.

Fruhvirtová v posledních týdnech zaujala svými výkony na prestižních amerických turnajích. Na Masters v Miami postoupila do osmifinále, vyřadila Belgičanku Mertensovou i Bělorusku Azarenkovou. Poté v Charlestonu uhrála první kolo. „K týmu se připojila hned po svém návratu ze zámoří. Snad už nás žádné vynucené změny nečekají,“ přeje si Pála.

Britský tým povede dvanáctá hráčka světa Emma Raducanuová. Loňskou senzační šampionku US Open ve výběru kapitánky Anne Keothavongové doplňují Harriet Dartová, Katie Swanová a Sonay Kartalová.