Městská tržnice zřejmě definitivně najde nové místo! Podle všeho padnou plány v rámci revitalizace jižní části centra města „přilepit“ v blízké budoucnosti tržnici k zrekonstruované budově Společenského domu. Minulé úterý se totiž zastupitelé a zastupitelky napříč politickým spektrem shodli v tom, že nejideálnější by bylo trhovce přemístit rovnou na náměstí T. G. Masaryka!

„Zaslechla jsem informace o tom, že je v plánu zrušení stávající tržnice a počítá se s jejím přemístěním. Já osobně bych byla pro zachování této tržnice přímo v centru města, je to místo, kde se lidé po covidu potkávají ve velkém měřítku,“ podotkla k této problematice Zuzana Bartošová (KDU-ČSL). „Určitě se počítá se zachováním tržnice. A já již delší dobu bojuji za to, a dokonce jsem o svých plánech už přesvědčil některé své kolegy, abychom tržnici přesunuli přímo na náměstí T. G. Masaryka. Dokonce si myslím, že už jsme už přesvědčili i památkáře. Ptám se svých známých, co na to říkají. Všichni tento nápad vítají,“ pronesl před zastupiteli František Jura (ANO 2011), primátor statutárního města Prostějova.

Plán přemístit městskou tržnici přímo do centra Prostějova se líbí také opozici v zastupitelstvu. „Konečně! S myšlenkou využívat náměstí pro trhovce jsem přišel já sám už před osmi lety. Máme stánky, které lze rychle namontovat a zase demontovat. Nakonec na moje slova dochází a cítím tak zadostiučinění. Pokud do toho půjdete, rád vás podpořím,“ prohlásil opoziční zastupitel František Fröml (Změna pro Prostějov). „Jsem moc rád, pane kolego, že jsme se shodli. Ale moc se mi nelíbí, že ohledně tohoto nápadu jste byl první,“ zasmál se při pokusu o vtip primátor Jura.

Radní ani ostatní zastupitelé ale zatím neurčili přesný termín, kdy by se tržnice mohla na náměstí přestěhovat.