Každé vydání PROSTĚJOVSKÝ Večerník tradičně vyhodnocuje počínání Jestřábů na ledových kolbištích. A pokaždé také ocení tři nejlepší hráče utkání ze strany Prostějova, pokud si tedy ocenění 1. hvězda někdo zaslouží. Vesměs tomu tak ale v průběhu soutěžního ročníku 2021/2022 bylo.

Takže nyní můžeme vyhlásit tři nejlepší, kteří se na piedestalu ocitali nejčastěji. Zápolení bylo těsné, na „bednu“ málem dosáhli třeba Jan Kloz nebo Martin Novák. Nicméně první trojicí jsou snajpr Petr Mrázek, brankář Ondřej Bláha a taky Petr Beránek, jeden z útočníků putující sestavou snad nejvíce ze všech.

 

1. PETR MRÁZEK 48 bodů

45 zápasů, 50 bodů (25+25). A dalších 7 (3+4) v play-off. To je vizitka nejproduktivnějšího plejera Jestřábů a útočníka s nesmírně kvalitní střelou. Hráč s číslem 14 je jedním z mála v Prostějově, kteří v týmu zůstali z minulé sezóny. A vesměs znovu potvrzoval, že je nejen klíčový, ale rovnou i rozdílový. Body přidával průběžně. A i když ani jemu se nevyhnulo slabší období, rychle se z něj oklepal a dál střílel. Skvělé bruslení, vysoké nasazení, výborná střela. To charakterizuje obávaného útočníka. Zajímavé je, že Mrázek vyhrál i po loňské sezóně.

2. ONDŘEJ BLÁHA 35 bodů

Závěr sezóny mu nesedl a to rozhodlo. Několikrát v play-off střídal, zejména Vsetín zatěžoval jeho konto mnoha brankami. Nicméně celkový dojem z uplynulé sezóny je velmi dobrý. Vzdor ne úplně ideálním číslům působil jistě a byl velkou oporu týmu. A odrazilo se to i na počtu případů, kdy se dostal mezi tři nejlepší hráče. Právě díky němu se podařilo v posledních kolech základní části probojovat Jestřábům do vyřazovací části. A výrazně následně přispěl i k postupu přes Kolín.

3. PETR BERÁNEK 28 bodů

Na třetí místo se možná trochu překvapivě dostal útočník, který se v produktivitě týmu umístil „až“ na šestém místě. Body v našem hodnocení ale získával zejména díky příspěvkům do ofenzivy, střelbě a kombinaci. Opakovaně taky zazářil tím, že ujel soupeřům a vesměs úspěšně zakončoval samostatnou akci. Nicméně opakovaně se pohyboval sestavou, což bylo dáno i určitou nespokojeností trenéra s jeho výkony. Forvard s číslem 93 si přesto vydobyl pozici i v prvním útoku. Nakonec nastřádal 27 bodů (16+11) a další 4 (2+2) v play-off.

 

DALŠÍ POŘADÍ V SEZÓNĚ 2021/2022

4. Jan Kloz 27, 5. Tomáš Jiránek a Martin Novák 25, 7. Jan Rudovský 20, 8. Martin Altrichter 18, 9. Jiří Klimíček 15, 10. Adam Havlík a Tomáš Jáchym 12, 12. Patrik Husák 11, 13. Šimon Jelínek 10, 14. Marek Račuk 9, 15. Josef Zajíc a Jan Štefka 8, 17. Jakub Babka a Marek Švec 6, 19. Miloslav Jáchym 5, 20. Michal Janeček a David Vala 4, 22. Petr Krejčí a Robin Staněk 3, 24. Marek Micka 2, 25. Martin Dubský 1.