Rozjetý volejbalový válec značky VK Prostějov odstranil z cesty vyřazovací částí extraligové soutěže další překážku, tentokrát tu úplně nejtěžší o váze libereckého favorita. Čímž ovšem zdaleka nic nekončí, jako bonbónek na závěr sezóny je tu finálová série. Jak se na ni nečekané hvězdy play off připravovaly?

Ve středu 13. dubna – tedy den po dokonání postupu ze semifinále – si užily volno. Následně trénovaly ve čtvrtek dvoufázově a v pátek jednou, sobotu měly vyhrazenou na alespoň krátký velikonoční oddech. V neděli už zase trénovaly, navrch probíraly taktiku u videa. A včera pak přišla na řadu klasická předzápasová příprava, než dnes večer propukne úvodní titulová bitva v jihomoravské metropoli.

„Sice jsou svátky a za normální situace by holky slavily Velikonoce. Ony samy ale moc dobře ví, že abychom měli ve finále šanci uspět, musíme se na něj bez ohledu na okolnosti co nejlépe nachystat. Motivace je obrovská, všichni chceme titul. Proto každá hráčka takhle v závěru úspěšné sezóny trénuje i ve sváteční dny ráda,“ ujistil kouč vékáčka Miroslav Čada s úsměvem.