Nezdá se to, ale letošní komunální volby se neuvěřitelně rychle blíží, vždyť prezident České republiky Miloš Zeman určil jejich termín na pátek 23. a sobotu 24. září. Večerník se během posledních dnů snažil a snaží u politických stran a hnutí zastoupených v prostějovském zastupitelstvu (ale nejen u nich) zjistit, jak se na rozhodující okamžiky připravují.

Až na jednu výjimku zástupci politických uskupení v Prostějově Večerníku potvrdili, že jejich přípravy na zářijový boj o hlasy voličů jsou už teď v plném proudu. Co je ovšem zajímavé, tak zatím víceméně všichni tají jména lídrů, kteří strany a hnutí povedou do komunálních voleb.

„Kandidátní listina musí nejdříve projít schvalovacím procesem našich městských sdružení,“ shodují se zatím všichni předsedové nebo dosavadní lídři politických uskupení v Prostějově. Večerník se zatím dozvěděl jedinou konkrétní věc. A to tu, že prostějovské sociální demokraty už do voleb nepovede Alena Rašková! „Myslím, že každý člověk by měl umět odejít,“ potvrdila současná náměstkyně primátora Alena Rašková s tím, že na kandidátní listině ČSSD sice figurovat bude, ovšem podle jejího vyjádření na nevolitelném místě. Kdo tedy povede prostějovské sociální demokraty a stane se tak novým kandidátem na primátora?

O tom se dočtete v příštím vydání Večerníku, kde také najdete avizovaný první díl servisu ke komunálním volbám, který jsme z provozních důvodů o jedno číslo posunuli.