Prostějovský galerista Jindřich Skácel uspořádal letos první Bleší a sběratelský trh. Uplynulou velikonoční neděli ráno se na prostějovské tržnici sešly na dvě desítky prodávajících, kteří příchozím nabízeli starožitnosti, hudební nástroje, knihy, gramodesky, známky, sklo, staré kuchyňské nádobí, nářadí a mnohé další věci. A byl o ně tradičně značný zájem, což tradičně zblízka i zpovzdálí sledoval také Večerník.

Naposledy se bleší trh v Prostějově konal vloni v prosinci pět dní před Vánoci, letos šlo o první a ani zdaleka poslední akci tohoto druhu. „Dneska tento trh naposledy financuji já, poté do toho vstoupí město a primátor František Jura, který nad dnes již tradičním ‚blešákem‘ převezme patronát. Znamená to, že pro naše prodejce už budou stejné podmínky jako pro běžné trhovce tady na tržnici,“ prozradil Večerníku v neděli ráno Jindřich Skácel, galerista a hlavní organizátor oblíbeného blešího trhu.

On sám byl s atmosférou na tržnici velice spokojen. „Vyšlo nám krásné počasí je velikonoční doba, sešlo se tu poměrně hodně prodejců a s návštěvností jsem rovněž spokojen,“ uvedl Skácel s tím, že bleších trhů bude letos hned sedm, a to až do října. On sám v neděli nabízel k prodeji hodně cenou věcičku, a to starodávnou vázu. „Jde o vázu z devatenáctého století a bohužel je již na některých místech opravovaná. Troufám si tvrdit, že to je nejdražší artefakt na dnešním bleším trhu. Stojí dvacet tisíc korun,“ nabídl Večerníku Jindřich Skácel. Večerník bohužel tuto nabídku odmítl, zrovna neměl po kapsách tolik drobných...