Hodně těžkou práci měla hlídka městské policie, které byl nahlášen násilný incident na blíže neurčeném místě v Prostějově. Alkohol dodal přemíru síly devatenáctiletému mladíkovi, který napadl svého bratra s jeho kamarádem. Když na místo dorazili strážníci, situace se v žádném případě neuklidnila, naopak. Opilec se pustil i do ochránců zákona. Nebylo divu, že skončil v poutech a následně také na záchytce.

 Agresivní chování devatenáctiletého mladíka řešili strážníci těsně před půlnocí v neděli 17. dubna. Mladý muž totiž zkonzumoval větší množství alkoholu, a to mělo za následek jeho nekontrolované chování. „Mladší bratr se svým kamarádem se nejprve snažili výtržníka uklidnit a zabránit mu v hrubém jednání. To se jim však nepodařilo a proto raději přivolali městskou policii,“ uvedl Petr Zapletal, vrchní inspektor Oddělení prevence Městská policie Prostějov.

 Jakmile strážníci dorazili na místo, situace se ještě více vyhrotila. „Agresora museli nakonec zpacifikovat, když se snažil napadnout svého bratra a jeho kamaráda. Za pomoci hmatů a chvatů byl útočník sveden na zem, kde mu byla následně nasazena i pouta. Svoji výbušnou náladu poté obrátil proti zasahující hlídce, které vyhrožoval fyzickým napadením. Orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu nebylo možné vzhledem k chování agresora provést,“ popsal zásah hlídky Zapletal.

Nemohlo následovat nic jiného než odvoz opilého a výbojného mladíka k vystřízlivění. „Po vyšetření lékařem hlídka bojovného opilce eskortovala k vystřízlivění na záchytnou stanici do Olomouce. Zjištěné přestupky proti veřejnému pořádku a také proti občanskému soužití bude mladík muset vysvětlovat příslušnému správnímu orgánu,“ uzavřel zastupující tiskový mluvčí prostějovských strážníků.