„Děda“ za volantem osobního auta si tedy rozhodně vydělal. Při průjezdu Mořicemi usnul a s vozidlem to napálil do autobusové zastávky, poté do stromu a ještě k tomu stihl nabourat do zaparkovaného automobilu. Senior dostal pokutu od policistů, ale to ho zřejmě tolik nebolí. Větší újma přijde, když bude muset hradit škodu za více než čtyři sta tisíc korun!

Starší řidič v seniorském věku jel ve čtvrtek 21. dubna s vozidlem Škoda Karoq v obci Mořice ve směru na Němčice nad Hanou. !Při jízdě ho pravděpodobně přemohl mikrospánek a vlivem toho vyjel vlevo mimo komunikaci, kde postupně narazil do konstrukce autobusové zastávky, listnatého stromu, který přelomil a skončil ve vozidle Opel, které bylo zaparkované před jedním z rodinných domů,“ popsala krkolomnou havárii Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Při nehodě se starší řidič lehce zranil, ale přivolání záchranné služby odmítl. „Dechová zkouška na alkohol byla u osmdesátiletého seniora negativní. Ze strany policie byla věc vyřízena uložením blokové pokuty ve výši dvou tisíc korun. Celková škoda na vozidlech, stromu a zastávce byla předběžně stanovena na čtyři sta patnáct tisíc korun,“ dodala mluvčí krajské policie.