S plnou slávou zažijí v Prostějově premiéru nového českého filmu Promlčeno. Thriller s Karlem Rodenem v hlavní roli totiž bude uveden přímo delegací složenou z protagonistů snímku. Do Prostějova přijede hned několik herců a zejména režisér Robert Sedláček. Tento pátek 29. dubna tak bude večer v kině Metro 70 pořádně živo.

„Dorazí režisér Sedláček a z herců Igor Bareš, Michal Dalecký, Karel Jirák a Justin Svoboda. Občas se zkrátka povede, že se některá filmová delegace vydá na Moravu. A i když častěji navštěvují multiplexy, občas zavítají i do jednosálových kin, jako jsme i my,“ říká s úsměvem ředitelka prostějovského kina Barbora Kucsa Prágerová.

Co pak čekat od snímku, to vysvětlují distributoři. Bude to o vyrovnávání se s vlastní minulostí, cestě do vzpomínek. Ale částečně i o síle médií. Jedno je jisté, rozhodně nepůjde o komedii. „V kinech je teď hodně oddechových komedií, třeba Vyšehrad, očekávané Po čem muži touží a podobně. Tohle je fakticky thriller a téma vyrovnání se s minulostí je pro mnohé z nás aktuální. Nejde prostě o popcornovou zábavu,“ přiblížila Barbora Kucsa Prágerová. Láká navíc diváky na to, že mohou vyzpovídat protagonisty filmu. A to i mimo oficiální autogramiádu. „Delegace zde bude už v pět. Takže kdo přijde včas,“ naznačila ředitelka kina. Začátek snímku je naplánován na 17.45 hodin.