Listopad a prosinec jsou nejen na prostějovských školách měsíce, kdy se ústavy snaží zlákat další studenty. A mnohým mohou při rozhodování pomoci Dny otevřených dveří, které připadají právě na podzim. Letošní rok je ale poněkud jiný, kvůli koronaviru zůstávají školy pro většinu studentů a žáků nadále uzavřené a podle toho vypadají i tradiční promo akce. Řada škol je sice posouvá až na jaro, ještě více jich ale ukázalo, že se nebojí ukázat pomocí videí a nabízí tak on-line prezentace.

Mezi ty, které se rozhodly pro internetové PR, patří Střední škola podnikání a obchodu v Rejskově ulici. „Jedeme s prohlídkami už čtrnáct dnů. Děláme on-line prezentace, s nimiž končíme v pondělí třicátého listopadu (tj. právě dnes - pozn.red.). Měli jsme i akci Zeptejte se ředitele,“ prozrazuje ředitel školy Marek Moudrý.

Cyrilometodějské gymnázium stále doufá v prezenční Den otevřených dveří, který má plánovaný na 8. prosince. Naopak třeba Gymnázium Jiřího Wolkera už přípravy vzdalo. „Nebudeme je organizovat. Uvažujeme, že budou potom na jaře. Ale to vše podle situace. Je to nyní tak složité, že je obtížné jakýkoli termín dopředu stanovit,“ vyjádřil se ředitel školy Michal Müller.