Včera se konalo mimořádné jednání Zastupitelstva statutárního města Prostějova, které svolal primátor František Jura. Hlavním bodem programu bylo schválení V. změny Územního plánu města Prostějova. Očekávaly se několikahodinové diskuze, ovšem nakonec došlo k velkému překvapení.

V rámci V. změny Územního plánu města Prostějova bylo navrženo na pět desítek změn v budoucí podobě města. Žádná z nich však nepřinesla tolik emocí, jako plánovaná výstavba bytových domů v  lokalitě Trávníky v prostoru od němocnice až po biokoridor Hloučela. Protestní petici proti tomuto plánu podepsalo více než 1 500 občanů a do protestů se zapojily také některé spolky či neziskové organizace. Po krátké poradě s předsedy politických klubů zastoupených v zastupitelstvu pak primátor František Jura (ANO) oznámil, že schvalovací proces V. změny Územního plánu vedení magistrátu odkládá! „Město nechá v příštích týdnech změnu územního plánu patřičně upravit a vyjmout z ní celou navrženou změnu v blízkosti biokoridoru Hloučela v lokalitě nedaleko nemocnice  To umožní, aby další opatření mohla být schválena a územní plán se v jiných částech města skutečně modifikoval,“ uvedl František Jura.

Rozhodnutí radních přivítala opozice, která to vše bere jako svoje vítězství. „Je to hlavně vítězství zdravého rozumu,“ komentoval odložení změn územního plánu František Švec (Změna pro Prostějov).

Více se dočtete v tištěném vydání Večerníku