Jarní koncert Dechového orchestru Základní umělecké školy v Němčicích nad Hanou se vydařil. V zaplněné hale Suprovka se uskutečnil téměř tříhodinový koncert, který nabídl nejen širokou hudební škálu – v první polovině zazněly zahraniční skladby a ve druhé české notoricky známé písně – navíc byli všichni přítomní svědky křtu nového sborového oblečení či vzpomínkové písně. Na závěr pak sbor neodmítl přídavek.

Koncertní představení začal dechový orchestr pochodem, po kterém následovala úvodní část programu. A během první poloviny v moderní hale zazněly především zahraniční písně. Krátce po slavnostním zahájení a představení hostů si moderátor večera pozval k sobě starostu města Jana Vránu společně s místostarostkou Janou Oulehlovou, kteří pokřtili nové oblečení sboru a pro sbor nechali připravit také dort.

Prostor byl věnován i rozhovoru s dirigentem sboru Jindřichem Novákem, připomenuty byly úspěchy ze soutěže Zlaté pásmo z Ostravy, kterou sbor ovládl právě písněmi, jež zahrál v první polovině sobotního koncertu, a individuální ocenění poroty si odnesl právě dirigent němčického sboru.

Po přestávce před druhým dějstvím se volně přešlo ze zahraničních písní na české, nescházela znělka z Krkonošských pohádek či písně z filmu Noc na Karlštejně. Prostor dostala i píseň Way, kterou zařadil dirigent jako oblíbenou píseň bývalého dirigenta Karla Málka, což přítomní v sále přijali s povděkem. Každá skladba sklidila hlasitý potlesk a na závěr celého koncertu si ještě přítomní vyžádali přídavek.

„Jsem rád, že jsme se mohli opět takto sejít. V první řadě je třeba poděkovat městu za skvělou spolupráci, kterou dlouhodobě máme, je jasně patrná. Sám jsem ani nedoufal, že se zúčastní takové množství lidí po uplynulých dvou náročných letech a řadě dalších akcí v regionu. Myslím si, že se sobotní večer vydařil jak po stránce umělecké, tak i společenské. A už teď mohu příznivce z regionu pozvat na další dvě akce v rámci týdne hudby, kde vystoupí naše sbory v Nezamyslicích a Otaslavicích,“ přidal svůj pohled ředitel Základní umělecké školy v Němčicích nad Hanou Ladislav Gazdag.