Vy jedete jako parní válec, zvolal jeden z nadšených fanoušků v nedělním odpoledni. Měl svatou pravdu. Nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov na své dosud impozantní pouti 1. ligou družstev mužů ČR 2022 deklasovali dalšího soupeře, když v dohrávce 4. kola rozebrali potenciální hrozbu jménem TJ Pankrác doslova na součástky. Super výkon celého týmu vedl k zaslouženě drtivému triumfu 6:0, což z hlediště na vlastní oči sledoval vlivný manažerský boss Miroslav Černošek. Právě jeho podpora pomohla k zimnímu posílení týmu, který zatím září. A vzácná návštěva tak mohla odcházet navýsost spokojena jak s parádní hrou, tak se suverénním vedením v průběžné tabulce.

Den po smetení Vsetína „B“ (čtěte na jiném místě této strany – pozn.red.) domácí dobře věděli, že je čeká o dost kvalitnější protivník, na něhož si musí dát pozor. Ostražitost příkladně demonstrovali Martin Müller a Petr Zemánek, tedy dvě zmíněné top akvizice. Hned v zahajovací dvojici si pohlídali start, a byť na sklonku druhého setu trochu váhali, založili vstupním vítězstvím 10:7, 10:9 – 1:0. Stěžejní důležitost pak měla druhá dvojka, kterou výrazným zlepšením v jejím průběhu otočili Jan Matkulčík a Tomáš Roba. Poté, co vlastní vinou ztratili koncovku první sady (ze 7:5 na 9:10) a místy se jim nedařilo ani následně (0:2, ze 6:4 na 6:6), totálně ovládli závěr dokonalým výkonem. „Matkul“ famózně útočil, „Robič“ výtečně podával a náhle to bylo 10:7, 10:6 – 2:0.

Tento obrat dal Hanákům křídla. Opětovně precizní Müller, Zemánek a Petr Deutsch mohli vyhrát úvodní část své trojice s nulou, nebýt jejich gesta fair play se schválně pokaženým servisem za stavu 9:0 (10:1). Načež si pohlídali také náročnější zbytek tohoto dílčího střetnutí (10:8) a „Zemi“ tím dosáhl už dvacátého vítězného utkání za sebou, „Marťas“ devatenáctého!! Průběžný stav byl 3:0. Úžasnou jízdu následně přiživilo fantastické představení trojky Matkulčík – Roba - Ladislav Pírek. Dva prvně jmenovaní předváděli nohejbal extraligové kvality, kapitán Laďa je vhodně doplňoval, a tudíž se plným právem zrodil nečekaný debakl dvakrát 10:3 – 4:0! Navíc trpělivý Lad. Pírek podržel v sobotu poraženého Jakuba Buchera tím, jakým způsobem společně s ním zvládl finiš vyrovnaného duelu vložených dvojic. V tiebreaku sice prostějovské duo ztrácelo 5:7 i 8:9, ale přes dva odvrácené mečboly přesto uspělo 10:6, 6:10, 10:9 – 5:0. Příležitost ukončit celý souboj v nejkratším možném čase tak dostal rozjetý Tomáš Roba. A výsledek? Putík na opačné straně kurtu si v podstatě ani neškrtl. Extrémně pohyblivý i šikovný štírek Sokola I vystřihl exhibiční podívanou s mnoha zákroky a údery nejvyšší jakosti, rovněž on kraloval dvakrát 10:3! Takže hotovo, konečný součet pouze dvouhodinového špílu 6:0!!!

 

HODNOCENÍ TRENÉRA

Richard BENEŠ - TJ SOKOL I PROSTĚJOV

„Jak po zápase prohlásil jeden kamarád fanoušek, soupeře přejíždíme jako parní válec. Má pravdu, teď se nám opravdu daří a dneska jsme předvedli vynikající výkon. Velkou pochvalu znovu zaslouží celý tým. Martin Müller s Peťou Zemánkem opět hráli svůj hodně vysoký standard a naprosto skvěle tentokrát šlapali Honza Matkulčík s Tomem Robou. I plonk dneska těsně vyšel, protože zkušený Laďa Pírek podržel Kubu Buchera, společně otočili koncovku. A těžký boj, se kterým jsme původně počítali, se naší zásluhou změnil v jednoznačnou záležitost. Mám velkou radost, že tuhle parádu osobně zhlédnul Miroslav Černošek, který se v zimě rozhodl podpořit prostějovský nohejbal. Byl nadšený z naší hry, nejvíc se mu prý líbili Marťas i Matkul. A my jsme ho rádi potěšili natolik povedeným výkonem. Mít za deset kol devatenáct bodů je fantazie, k nejhůř druhému místu po základní části a tím přímému postupu do semifinále potřebujeme ještě dva ze zbývajících čtyř utkání. Příště ale pojedeme do Žďáru nad Sázavou oslabení bez Zemiho a Petra Deutsche, proto asi budeme potřebovat uzdraveného Lukáše Pírka.“

 

KUPON:

1. LIGA DRUŽSTEV NOHEJBALISTŮ ČR 2022 – 4. KOLO

TJ Sokol I Prostějov – TJ Pankrác

6:0

Výsledky jednotlivých utkání: Müller, Zemánek – J. Petrás, Harmanec 2:0 (7, 9), Matkulčík, Roba – Putík, Závorka 2:1 (-9, 7, 6), Müller, Zemánek, Deutsch – Putík, Závorka, Cihla 2:0 (1, 8), Matkulčík, Roba, Lad. Pírek – J. Petrás, Harmanec, Král (Novák) 2:0 (3, 3), Lad. Pírek, Deutsch – Novák, Cihla (Král) 2:1 (6, -6, 9), Roba – Putík 2:0 (3, 3).

Trenér Prostějova: Richard Beneš   Trenér Pankráce: Jakub Petrás.

Rozhodčí: Spáčil a Jonák

Diváci: 50

---------------------------------------

DO MUSTRU:

1. LIGA DRUŽSTEV NOHEJBALISTŮ ČR 2021

Dohrávka 7. kola: TJ Pankrác – SK Start Praha 3:6.

Ostatní výsledky 8. kola: SK Start Praha – TJ Avia Čakovice B 6:4, TJ Slavoj Český Brod – PKS okna Žďár nad Sázavou 6:3, MNK mobilprovás Modřice B – TJ Pankrác 5:5.

Průběžná tabulka

1. Prostějov   9          1          0          59:21  19

2. Č. Brod       7          0          1          42:26   14

3. Start Praha  6          1          3          52:41   13

4. Modřice B  3          2          3          37:30   8

5. Pankrác       2          2          5          34:46   6

6. Vsetín B      2          0          6          24:38   4

7. Čakovice B 2          0          6          22:41   4

8. Žďár n. S.   1          0          8          25:52   2

KAM PŘÍŠTĚ

9. kolo, sobota 21. května, 14.00 hodin: PKS okna Žďár nad Sázavou – TJ Sokol I Prostějov, NK Austin Vsetín B – TJ Slavoj Český Brod (9.00), TJ Pankrác – TJ Avia Čakovice B (10.00), SK Start Praha – MNK mobilprovás Modřice B