Ani korfbaloví dorostenci a dorostenky SK RG Prostějov neodešli z uplynulého ročníku své celostátní soutěže bez medailové odměny. V extralize ČR 2021/2022 věkové kategorie U19 nakonec obsadili třetí místo a vybojovali bronz! Napodobli tak starší žactvo a obě kategorie navázali na zlato seniorského výběru „ergéčka“.

Mladí Hanáci přitom sahali po finálové účasti. V semifinálové sérii šli jako třetí tým po základní části na druhé Brno – a málem jej vyřadili. Úvodní zápas doma sice ztratili těsně 14:15 (8:7), ale druhé střetnutí venku naopak nejtěsněji urvali 14:13 (8:7). Rozhodující třetí mač opět na jihu Moravy byl pak až do poločasové přestávky naprosto vyrovnaný, aby jej následně přece jen ovládl mírný favorit KK poměrem 12:8 (5:5).

Naštěstí svěřenci trenérů Martina Šnévajse a Renaty Havlové se dokázali oklepat z tohoto dílčího zklamání, aby v rámci Finálového dne letošní extraligy dorostenců ve Znojmě vynikajícím způsobem zvládli duel o třetí pozici. Proti Sokolu Koblov měli skvělý nástup, během první půle získali náskok čtyř košů a ten v dalším průběhu bezpečně udržovali, posléze ještě navýšili. Jasný triumf 16:10 (9:5) jim tedy zajistil zasloužený zisk bronzových kovů.

Za ergéčko v soudném utkání skóroval čtyřikrát Valenta, třikrát Křížková a Bartošová, dvakrát Lisický a Novák, jednou Nedbal a Zikmundová. Mistrovský titul uzmul právě brněnský přemožitel Prostějova díky dramatické výhře ve finále nad domácími Modrými Slony YMCA 20:18 (9:8).